Acționarii CE Oltenia, ședință specială pentru grupul chinezilor

Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia se va întruni de două ori în ședință extraordinară pe parcursul lunii octombrie.

Ședința din 30 octombrie a fost convocată special pentru rezolvarea unor probleme legate de grupul energetic de 600 MWh pe care chinezii vor să îl facă la Rovinari. Acționarii trebuie să aprobe mandatul de negociere al comisiei numite pentru “negocierea clauzelor Contractului de Furnizare Cărbune pentru noul grup de 600 MW”. Mandatul vizează atât clauzele asupra cărora s-a căzut de acord în discuțiile precedente, cât și cele aflate în divergență.

Potrivit unor surse, subiectul a fost și pe ordinea de zi a Consiliului de Supraveghere, dar acolo nu s-a luat nicio decizie. Actualii supraveghetori au mandat scurt, de numai patru luni, care expiră în octombrie, așa că au evitat să se implice în decizii strategice.

Tot în octombrie, dar pe 14, acționarii CE Oltenia vor fi informați cu privire la decalarea termenelor de execuție în ceea ce privește modernizarea grupului 5 de la Rovinari cu până la 12 luni. Motivul este lipsa banilor și imposibilitatea luării unui credit, mare parte din resursele companiei fiind alocate pentru achiziționarea certificatelor de carbon care reprezintă deja mai mult de jumătate din cifra de afaceri. (A.A.)

Vizualizări: 1,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: