Roșca (Roșiuța): Au făcut niște analize care acum fac obiectul unor secretizări

Șefii Complexului Energetic Oltenia au în plan să le facă plângere penală celor care au dezvăluit informații despre negocierile care se poartă la nivelul Guvernului pentru un mecanism de sprijin. Informația a fost făcută publică de sindicalistul Nelu Roșca. Cele mai multe nume pe care le au în vizor oficialii companiei sunt din lumea sindicală.

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Nelu Roșca, a explicat că deja se lucrează la secretizarea unor informații în tot acest demers al companiei de a primi un sprijin de la stat ca să poată funcționa și după aprilie 2020.

Mai mult decât atât, toți cei care au oferit date din discuțiile de la Ministerul Energiei și Guvern despre această strategie sunt vizați de plângeri penale. “La nivelul Ministerului și echipa care s-a format să lucreze pentru acest mecanism de sprijin, au făcut o analiză la virgulă, au luat foarte mult și din spate, au făcut niște analize care acum fac obiectul unor secretizări pentru că e vorba de siguranța Sistemului Energetic Național și nu numai. De altfel, pe ce s-a lucrat a fost securizat cu totul. Cu toate astea, cineva a aruncat în spațiul public anumite chestiuni care nu sunt în realitate. Cei din conducerea Directoratului au anunțat inițierea unei plângeri penale în acest sens, pe această chestiune, tuturor care au făcut publice anumite chestiuni. Asta s-a discutat inclusiv la întâlnirea cu CS și membrii Directoratului și cu sindicaliștii la Termocentrala Rovinari”, a declarat, la Tele3, Nelu Roșca, vicepreședintele FNME.

Chiar dacă va obține acest mecanism, compania nu se va putea folosi de el în acest an, așa că ia în calcul un nou împrumut să aibă suma necesară pentru cumpărarea certificatelor de dioxid de carbon necesare până la data limită prevăzută de legislația europeană.

Oficialii CEO au în plan să discute despre problemele companiei inclusiv la nivelul Comisiei Europene. „Nu va fi posibil să fie pusă și să producă efecte pentru 2019 această schemă, drept pentru care s-a făcut un Memorandum către stat să dea garanții ca să putem lua un împrumut nou. În acest Memorandum, se mai cere o hotărâre de Guvern care să le permită să se deplaseze și să abordeze Uniunea Europeană pe această schemă de sprijin. Detaliile pe care ni le-au dat cei implicați nu le pot transmite. Avem declarații de confidențialitate în calitate de membru în cadrul comisiei de negociere și nu le pot da în spațiul public”, a mai adăugat Nelu Roșca.

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: