Acţiune pentru prinderea hoţilor de lemne

Poliţiştii gorjeni au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal şi a sustragerii de material lemnos, pe raza comunei Padeş, pe DJ 671 Apa Neagră - Cloşani şi drumul forestier Dobrota. Au fost prinse mai multe persoane care nu au putut justifica lemnele pe care le transportau.

Un tânăr de doar 18 ani a fost prins cu cinci metri cubi de lemn de fag. Acesta avea un aviz emis pe 4 octombrie, dar transportul îl făcea pe 6 octombrie, astfel că poliţia a confiscat masa lemnoasă. Totodată, pe drumul forestier Dobrota a fost identificat ansamblul de vehicule format din tractor şi semiremorcă, în care era încărcată cantitatea de aproximativ 17 mc de lemn rotund, de specie fag, constând în 29 de arbori. „Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Baia de Fier, angajat al unei societăţi comerciale de profil, care nu deţinea aviz de însoţire a materialului lemnos”, arată IPJ Gorj. Lemnul a fost confiscat şi societatea amendată.

Şi poliţiştii din Turceni au depistat pe 5 octombrie un tractor condus de un bărbat de 40 de ani, din localitate, pe DC Brăneşti, în timp ce tracta o căruţă, în care se aflau mai mulţi arbori, pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă. „În prezenţa reprezentantului Ocolului Silvic Turceni s-a stabilit că materialul lemnos, în cantitate de 1 mc, fusese tăiat fără drept, iar arborii nu prezentau marcă silvică. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată şi predată reprezentantului ocolului silvic. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, împreună cu soţia sa, în vârstă de 30 de ani, mai efectuaseră, la domiciliu, un transport de material lemnos, tăiat şi sustras în aceleaşi împrejurări”, arată comunicatul IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: