Acțiuni ale polițiștilor în liceele din Motru și Bumbești Jiu

Polițiștii de prevenire, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu și Poliției Municipiului Motru, au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile, la două licee din Bumbești Jiu și Motru.

Astfel, în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor au fost desfăşurate întâlniri şi dezbateri cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Motru şi Colegiul „Mihai Viteazul”, Bumbeşti Jiu. 

În discuțiile purtate cu elevii, au fost prezentate aspecte legislative cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele ce pot fi aplicate de instanța de judecată în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative ce pot fi dispuse în asemenea situații.

De asemenea, au fost prezentate aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice,  scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere în rândul elevilor, dar şi consecinţele ce decurg din consumul de droguri ori  substanţe etnobotanice, precum şi cu privire la   folosirea ilegală a produselor pirotehnice.         

La activităţile desfăşurate la Colegiul Tehnic Motru au participat şi reprezentanţii Catedralei Creştin Ortodoxe a municipiului Motru, care au făcut  recomandări elevilor cu privire la modul de comportare în societate, la şcoală şi în familie.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: