Vrea centru de permanență în comună

Dispensar modern lângă primărie. Autoritățile locale din Padeș au finalizat de curând lucrările de modernizare a dispensarului uman din satul Călugăreni. Acum, primarul Antonie Serafim vrea și un centru de permanență în comună.

„Pe viitor vom iniția un proiect pentru construirea unui sediu pentru primărie, iar acest spațiu să-l transformăm în centru de permanență, unde cetățenii comunei Padeș vor putea beneficia de îngrijiri medicale zilnic între ora 15 şi 8 dimineaţa a doua zi, plus întreg weekendul – de vineri, ora 15.00, până luni la ora 8 dimineața. Consultaţiile şi tratamentele în centru vor fi gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu”, a precizat primarul din Padeș.

Lucrările de modernizare a dispensarului de lângă primărie s-au ridicat la circa 600 de mii de lei.  Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Lucrările au fost destul de complexe și au inclus extinderea clădirii, refacerea pereților, reamenajări, dar și dotarea cu toate cele necesare actului medical, mobilier, echipamente și aparatură medicală, pentru buna funcționare a acestui dispensar în care își vor desfășura activitatea trei medici de familie”, a anunțat primarul Antonie Serafim.

Clădirea dispune de trei cabinete medicale, două săli de tratament, o sală de sterilizare, vestiar, arhivă și de un spațiu nou cu magazie și grup sanitar separat, care va fi folosit ca punct farmaceutic sau cabinet stomatologic.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: