Activele Suinprod, scoase la vânzare de un lichidator judiciar

Imobilele din patrimoniul fostei crescătorii de porci din Curtişoara, deţinută de societăţile Suinprod şi Farmasan, au fost scoase la vânzare de către un lichidator judiciar din capitală. Bunurile celor două societăţii au fost estimate la peste 2 milioane de euro. Cele două societăţi înregistrează debite substanţiale la primăria Bumbeşti Jiu. Autorităţile locale speră să recupereze taxele şi impozitele restante odată cu vânzarea bunurilor celor două societăţi.

Cele două societăţi, Suniprod şi Farmasan, au intrat în faliment iar lichidatorul judiciar, în acest caz Rovigo, a scos la licitaţie imobilele din patrimoniul acestora. Primele active scoase la vânzare sunt cele ale societăţii Suinprod. În data de 3 decembrie va avea loc vânzarea prin licitaţie publică deschisă, cu strigare, a bunului imobil compus din parcele de teren intravilan arabil şi curţi-construcţii din satul Curtişoara. Suprafaţa totală este de circa 300.000 mp, preţul de pornire la licitaţie fiind de 1.264.650 euro.

Licitaţia pentru vânzarea activelor Farmasan va avea loc la finele acestui an, în data de 31 decembrie. Va fi scoasă la licitaţie ferma zootehnică în suprafaţă de circa 1900 mp compusă dintr-un teren şi o construcţie situată tot în satul Curtişoara, arondat oraşului Bumbeşti Jiu. În acest caz, preţul de pornire la licitaţie este de 90.000 euro.

Faliment şi datorii

Crescătoria de porcine era cunoscută în toată ţara. Avea aproximativ 1.000 de salariaţi şi zeci de hale care se întindeau pe un teren de câteva hectare.  Porcinele crescute aici erau şi abatorizate, iar carnea era trimisă în carcasă în toată România. Firmele, care aveau acelaşi administrator, au intrat în faliment iar angajaţii au fost trimişi acasă. În 2011 mai mulţi angajaţi au protestat după ce nu şi-au luat salariile, spunând la acea vreme că în unitate nu se mai creşte niciun porc.

Societăţile Suniprod şi Farmasan înregistrează datorii la primăria Bumbeşti Jiu de peste 3 milioane de lei. Autorităţile locale spun că speră să recupereze aceste sume după ce bunurile din patrimoniul societăţilor vor fi vândute. “Suntem înscrişi la masa credală, am făcut demersurile către lichidatorul judiciar. Am făcut şi o adresă către judecătorul sindic care a nominalizat acest lichidator pentru că activele acestor societăţi au fost devalizate. Avem de recuperat taxe şi impozite pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport de la aceste firme. Datoriile Suinprod la noi sunt de circa 2.466.000 lei, iar de la Farmasan avem de recuperat circa 669.500 lei”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: