Activitatea unui bar, suspendată de DSVA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a suspendat activitatea unui bar din comuna Licurici din cauza neremedierii neregulilor la termenul stabilit într-un control anterior. Deficienţele au constat în: uşi din materiale neconforme, absenţa facilităţilor igienice de spălare şi uscare a mâinilor şi absenţa apei calde.

Pe scurt:

Amenzi de 5700 lei, în târgurile de animale

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, săptămâna trecută, activitatea din târgurile de animale. În urma controalelor au fost aplicate 5 amenzi, în Târgul săptămânal din Novaci şi una în localitatea Bumbeşti Jiu, unor proprietari de mijloace de transport neautorizate pentru transportarea animalelor vii. De asemenea, o altă persoană a fost amendată şi în Târgul săptămânal Peşteana-Jiu din cauză că nu deţinea documente sanitare pentru animalele ce urmau a fi comercializate. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la suma de 5700 lei. (D.M.)

Avalanşă de cereri pentru subvenţia la căldură

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a înregistrat peste 6000 de cereri, în vederea acordării ajutoarelor financiare pentru încălzirea locuinţei, în primele două săptămânii de la declanşarea acestei campanii. Deşi condiţiile sunt mai aspre, reprezentanţii municipalităţii spun că numărul beneficiarilor va fi mult mai mare decât anul trecut deoarece veniturile au scăzut simţitor. La sfârşitul lunii martie a anului anterior s-au înregistrat circa 11 000 de cereri. (D.M.)

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: