Acuză liderii PNL Gorj că pun presiune pe prefect - comunicat Ion Călinoiu

În urma afirmațiilor denigratoare și a acuzelor lansate în spațiul public, atât la adresa mea cât, mai ales, la adresa unor instituții ale Statului Român, consider că este necesar să informez corect opinia publică despre motivul real al acestor acțiuni.

Dincolo de acțiunile politicianiste repetate și a atacurilor la persoana mea și a organizației gorjene a Partidului Social - Democrat, este inadmisibil ca doi politicieni locali, Dan Vîlceanu și Tudor Barbu, să pună presiune directă asupra autorităților publice, pentru ca acestea să emită decizii administrative nelegale. Implicarea Instituției Prefectului - Județul Gorj într-un caz în care aceasta nu are calitate procesuală, forțarea acesteia să ia decizii în contradicție cu legea, precum și  presiunile directe asupra persoanelor și instituțiilor, nu fac decât să-i descalifice ca oameni politici.

Este foarte clar că, în speța la care fac referire cei doi, decizia va aparține instanței de judecată competente, pe rolul căreia se află spre soluționare cauza. Această soluție, care apare inclusiv în răspunsul Agenției Naționale de Integritate preluat de mass-media locale, a fost adusă la cunoștința publicului, fiind, deci binecunoscută și celor doi. Cu toate acestea, copreședinții PNL Gorj, încearcă să dea lecții de drept juriștilor și instanțelor judecătorești care au calitatea și profesionalismul de a lua decizii.

Putem înțelege și suntem de acord cu o competiție politică dusă în termeni  civilizați, constatăm, pe de altă parte, această practică repetată de păcăli opinia publică, însă insistența cu care copreședinții PNL vor să inducă în eroare instituții ale statului, împingându-le la ilegalități, depășește limitele unei lupte politice și este inadmisibilă într-un stat de drept.

Iar, încercarea de a te substitui puterii judecătorești prin presiuni murdare, nu face altceva decât să-i descalifice flagrant pe cei care folosesc astfel de jocuri cu un singur scop, acela de a-și crește capitalul politic.

Nu ne miră, însă, această abordare a campaniei electorale, dacă ne amintim cum, în urmă cu patru ani, Tudor Barbu folosea aceleași practici mizerabile în tandem cu un alt Dan, mult mai ”manierat”, comparativ cu actualul său tovarăș liberal.

ION CĂLINOIU,

PREȘEDINTE CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: