După o jumătate de secol, “Sărutul” lui Brâncuși este expus la București

După o jumătate de secol, Sărutul de Brâncuși este expus timp de 10 zile la București! Capodopera poate fi văzută până pe 30 august, zi de zi, la Art Safari.

„Sărutul lui Brâncuși, primul din celebrul ciclu dedicat iubirii, își găsește perfect locul între capodoperele de la National Portrait Gallery. Mulțumim Muzeului de Artă Craiova pentru deschiderea de a ne împrumuta timp de 10 zile o capodoperă care întregește expoziția Love Stories. Este o premieră importantă pentru Art Safari, dar și pentru Capitală. Cu această ocazie, avem un program de vizitare special. Art Safari este deschis zilnic pentru ca publicul să poată admira Sărutul în număr cât mai mare. Se spune că primul sărut nu se uită niciodată, așa că vă invităm să îl vedeți la Art Safari, alături de celelalte 4 expoziții ale acestui sezon”,declară Ioana Ciocan, CEO Art Safari și Comisar al României la Bienala de la Veneția, citată de Hotnews.

Sărutul expus la Art Safari, aflat în colecția Muzeului de Artă din Craiova, este realizat din piatră de marnă în 1907 și este prima sculptură din seria atât de iubită a Săruturilor, la care Brâncuși a lucrat timp de 40 de ani. Este una dintre cele mai cunoscute capodopere ale artistului, alături de „Muza adormită” (1908), „Prometeu” (1911), „Domnișoara Pogany” (1913), „Nou-născut” (1915), „Pasărea în spațiu” (1919) și „Coloana fără sfârșit” (1938).

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: