Acuză primăria că a dat altora terenul lor de casă

O familie de tineri din cartierul Preajba susţine că nu poate obţine acte de proprietate pe un teren care li se cuvine. Primăria Târgu Jiu vrea să îi pună în posesie, dar cu o suprafaţă mai mică, iar diferenţa să le-o dea în altă parte. Familia Popescu refuză să primească teren agricol în locul celui viran, chiar dacă stă cu materialele de construcţii în curte şi nu poate să îşi ridice casa visată.

Cu materialele de construcţie în curte, oamenii aşteaptă să le fie emisă punerea în posesie pe terenurile care le aparţin pentru a se apuca de casă, aşa cum şi-ar dori. Familiei Popescu din Preajba le-au fost anulate actele de proprietate în 2007, când în urma unei intabulări emise de Primăria Târgu Jiu, terenurile care le reveneau erau cu mult mai mici, iar ei au refuzat să semneze titlul de proprietate emis. Mai mult decât atât, un teren cu o suprafaţă de peste 5.000 de mp dispărea cu totul. „Ne-a luat terenul nostru de la şoseaua principală şi l-au dat altcuiva. I-am dat în judecată şi am câştigat, iar după ce noi am obţinut hotărârea irevocabilă de punere în posesie au zis că nu mai au cum să ni-l dea înapoi, dar o să ne dea în altă parte. Şi ne-au dat un teren arabil în locul suprafeţei de peste 5.000 mp teren intravilan”, susţine Nicoleta Popescu.

Reprezentanţii primăriei au şi o explicaţie. Proprietarii refuză să semneze punerea în posesie, fără un motiv anume. „Noi am chemat familia Popescu să semneze actele de punere în posesie, dar de fiecare dată refuză să vină fără un motiv anume”, afirmă Ramona Evulescu, purtătoare de cuvânt la Primăria Târgu Jiu.

Oamenii spun că nu au cum să semneze un document în care terenurile lor sunt mai mici decât în realitate, iar o altă suprafaţă de teren care le aparţine e dată unei alte persoane.

Până nu li se va rezolva situaţia, oamenii sunt obligaţi să stea ca până acum. Patru oameni în două camere, pentru că le-a fost interzis să construiască ceva, altfel vor primi amendă.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: