Acuzat de incompatibilitate, Călinoiu are o rugăminte la părinţii lui Vâlceanu

Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, dovedeşte cu acte că Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, s-au aflat ani la rând într-o stare de incompatibilitate. De la înfiinţarea Aparegio, ei au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii. Reprezentanţii PDL susţin că nu vor face nicio sesizare la Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) însă vor pune aceste documente la dispoziţia gorjenilor care vor să facă acest lucru. În replică, Ion Călinoiu spune că va vorbi cu părinţii lui Vîlceanu să-i roage să-l sfătuiască să părăsească viaţa publică.

Dan Vâlceanu a intrat în posesia unor documente de la Registrul Comerţului din care reiese că Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru s-au aflat în stare de incompatibilitate. „Noi am solicitat tot dosarul şi l-am primit, aşa că am văzut toate schimbările care s-au făcut în AGA de la Aparegio. Dacă toate documentele mi s-au pus la dispoziţie, deşi nu am această garanţie, din punctul meu de vedere, domnul Călinoiu şi domnul Cârciumaru se află în stare de incompatibilitate. Din acte rezultă că domnul Călinoiu este, sau a fost reprezentantul Consiliului Judeţean, şi domnul Cârciumaru reprezentantul Consiliului Local în AGA la Aparegio“, a declarat Vâlceanu în conferinţă de presă. Reprezentanţii PDL Gorj susţin că nu vor sesiza ANI însă vor pune documentele la dispoziţia celor care vor să facă acest lucru. „Organele statului trebuie să-şi facă datoria. PDL are ca obiectiv să-i schimbe pe şefii administraţiei locale şi judeţene la alegeri. Vedem că avem la nivelul judeţului avem şefi care sunt depăşiţi de vremuri. Noi o să punem la dispoziţia oricărui cetăţean din judeţ aceste documente, ca cetăţenii interesaţi ca şefii judeţului şi ai municipiului să plece mai devreme să poată face plângere la ANI“, a precizat Dan Vâlceanu.

Călinoiu s-a supărat

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, susţine că nu a făcut niciodată parte din AGA la Aparegio şi a fost împuternicit numai să semneze actul constitutiv. El spune că, prin aceste declaraţii, Vâlceanu demonstrează că este un politician ieftin. Mai mult, Călinoiu face o declaraţie cel puţin nelalocul ei. „Continuă să fie tendenţios în declaraţii politice aşa cum face un politician ieftin. Vreau să vă asigur că nu am fost o secundă în stare de incompatibilitate, pentru că potrivit legii am fost împuternicit să constituit să constitui societatea Aparegio ca reprezentant al judeţului, iar în AGA au fost desemnate alte persoane din Consiliul Judeţean iar acum este Cilibiu de la PDL. Eu nu am fost o secundă membru AGA, am fost împuternicit doar să semnez actul de constituire. Dan Vâlceanu este un politician de slabă calitate dacă nu îi place să se informeze şi în aceste condiţii e incompatibil cu societate. Mă gândesc şi nici nu cred că fac rău să-i rog pe părinţii lui să-l sfătuiască să se retragă din viaţa publică“, a declarat Ion Călinoiu. În acelaşi stil a răspuns şi vicepreşedintele PSD Ciprian Florescu. Acesta crede că pentru că la un moment dat Vîlceanu a fost promovat în PSD de Călinoiu şi Cârciumaru, acesta ar trebui să tacă.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: