Ponta ia câte 500 de lei din buzunarele celor 19 mii de mineri

Decizia Guvernului condus de Victor Ponta de a creşte redevenţele pentru resursele naturale va duce la noi cheltuieli la CE Oltenia, de circa 10 milioane de lei. Cele 10 milioane ar putea fi folosite pentru a da o primă de 500 de lei pentru fiecare angajat al companiei.

Victor Ponta a anunţat că Guvernul va creşte cu 25% redevenţele pentru resursele naturale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, decizia fiind luată în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisiei Europene. "Va fi o creştere a redevenţelor la resursele minerale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, de 25%", a spus Ponta.

În 2012, CE Oltenia a plătit redevenţe în valoare de 41.561.430 de lei, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 2012. Asta înseamnă că taxele cresc cu circa 10 milioane de lei.

În sistemul energetic a mai fost impusă o nouă taxă în februarie, de 0,5%, aplicat la veniturile obţinute de operatorii din aceste industrii. O altă supra-impozitare va duce, cel mai probabil, la creşterea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale. De exemplu, impozitarea stâlpilor de electricitate va avea ca prim efect creşterea tarifului de transport. În condiţiile în care cresc costurile la transportator si la distribuitor, vor fi majorate şi tarifele finale.

Tot Victor Ponta a declarat acum 2 săptămâni că o parte din redevenţele încasate de la companiile de stat vor ajunge în bugetul autorităţilor locale. Până acum a rămas o declaraţie de presă.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: