Primarul din Băleşti, dat în judecată de fostul vice

Aristică Paicu, primarul din Băleşti, a fost acţionat în instanţă de fostul viceprimar al comunei, Mădălin Ungureanu. Acesta din urmă îl acuză pe primar că l-a demis din funcţia de viceprimar ilegal, dar şi că i-a adus prejudicii de imagine după ce a spus că acesta a venit băut la serviciu. În replică, primarul Paicu îi transmite că nu are nicio şansă de a câştiga acest proces.

Fostul viceprimar al comunei Băleşti spune că nu s-a justificat demiterea sa din funcţie, iar faptul că nu mai avea susţinere politică nu era un motiv întemeiat pentru înlăturarea sa. L-a acţionat în judecată şi pentru declaraţiile făcute de edil, cum că s-ar fi prezentat la serviciu mirosind a alcool şi că l-ar fi trimis pe şeful de post din localitate să-i cumpere ţigări în toiul nopţii. „L-am dat în judecată pe domnul primar Paicu, este pe contencios. L-am acţionat în instanţă pentru ce a spus, când vorbeşti ceva trebuie să şi dovedeşti. Spunea acum cinci luni că veneam băut la serviciu şi duhnind a băutură şi chestii de genul acesta. Domnul Paicu a încercat să lipească o etichetă, dar nu s-a lipit. Mi-a prejudiciat imaginea şi vreau să plătească, m-ar mulţumi chiar şi un leu, că nu sunt omul care să cer bani. N-am nevoie nici de banii lui, nici de experienţa lui, că nu am ce învăţa de la omul ăsta. Am contestat şi modul în care am fost demis. Categoric că nu s-a făcut legal pentru că în expunerea de motive ei nu au niciun motiv, doar spun acolo că eu nu mai am susţinere politică. Legea 393 prevede foarte clar, ca să mă poată schimba trebuie să invoce abateri grave”, a declarat Mădălin Ungureanu, fostul viceprimar.

Fostul viceprimar a revenit ca inspector în cadrul DSP Gorj, după demiterea sa.

Paicu: Încearcă degeaba

Pe de altă parte, primarul Paicu nu-i dă nicio şansă de câştig fostului viceprimar. Edilul spune că demiterea lui Ungureanu a fost decisă de consilierii locali. „Şi ce dacă m-a acţionat. Nu l-am schimbat eu, l-au schimbat consilierii. N-a mai avut sprijin politic, eu am luat act. Eu am spus că duhnea a băutură, dar am spus-o după demiterea sa, nu înainte. N-am influenţat eu decizia consilierilor. El când pierde sprijinul politic, pleacă. E lege. Nu are şanse să câştige în instanţă, încearcă degeaba”, a declarat primarul din Băleşti, Aristică Paicu.

DEMITERE

Mădălin Ungureanu a fost demis din funcţia de viceprimar în luna iunie a acestui an. La nici o lună, în locul său a fost numit consilierul peremist Cătălin Stolojanu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: