Ce afacere a deschis deputatul Weber la Târgu Jiu

Mihai Weber, deputat pe Colegiul 2 Novaci, a deschis un service auto în localitatea componentă a municipiului Târgu Jiu, Bârseşti.  Weber a negat zvonul potrivit căruia va fi beneficiarul unui teren concesionat de primărie în zona CET, dar susţine că nu ar ascunde nicio afacere, pentru că orice loc de muncă nou creat este binevenit.

Deputatul Mihai Weber spune că, prin înfiinţarea service-ului auto din Bârseşti, a reuşit să creeze şi câteva noi locuri de muncă. Investiţia a fost făcută în parteneriat cu o persoană despre care deputatul spune că nu este din judeţul Gorj.  „Eu am afaceri la vedere, am service-ul ăsta pe care l-am deschis la Bârseşti, de care trebuie să mă ocup. Sunt asociat, am acţiuni acolo şi interesul meu e să meargă treaba. Sunt 10 locuri de muncă pe care le-am creat acum. Acum o lună şi ceva i-am dat drumul, dar este în faza de început, am angajat şi director, este specialist. Mai am un acţionar, e un coleg de-al meu, nu e de aici”, a declarat deputatul Mihai Weber.

Nu-şi doreşte spaţiile CET-ului

În ultima perioadă au existat zvonuri conform cărora un deputat apropiat de premierul Victor Ponta şi de prefectul Claudiu Teodorescu a luat în vizor terenurile din incinta CET-ului din Târgu Jiu în vederea înfiinţării unui parc industrial. Numele lui Mihai Weber era vehiculat pentru această investiţie. Parlamentarul neagă orice intenţie de acest gen, deşi spune că şi-ar dori să investească, însă nu dispune de resursele financiare necesare. „Să dea Dumnezeu să fie bine, să se vehiculeze pentru că, dacă aş închiria terenurile alea, aş face locuri de muncă, dar din păcate n-am posibilităţi să fac. Din câte ştiu, la CET urmează să se facă anumite investiţii, eu încurajez, să vină 1000 de oameni să facă. Deocamdată n-am nicio implicare, dacă aş avea m-aş angrena cu drag, dar deocamdată n-am în plan pentru că n-am posibilităţi să îmi fac. Dacă găsesc o variantă şi iau în calcul oriunde, de a dezvolta, fac şi fac la modul deschis. În viitorul apropiat nu pot”, a mai spus Mihai Weber.

Terenurile, concesionate fără licitaţie publică

La începutul săptămânii trecute, consiliul local al municipiului Târgu Jiu a aprobat concesionarea, fără licitaţie publică, a terenurilor aferente construcţiilor din incinta CET-ului Tg-Jiu. Conform proiectului de hotărâre, durata concesiunii este de 49 de ani, cu obligaţia reabilitării construcţiilor în doi ani de la adjudecare. Preţul concesiunii aprobat de consilieri este de 0,09 euro/mp/lună. Cu un aşa preţ, cel mai probabil se va da o bătălie pentru dobândirea acestor terenuri, mai ales că în zonă se va înfiinţa şi centrul comercial, cu Mall, Mc Donalds şi Carrefor, dar şi noua reprezentanţă RAR.

Vizualizări: 3,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: