Acuzați că nu le pasă de terenuri. Primar: Nu am putut face nici cadastru

Hectare de teren nemuncite se văd cu ochiul liber în comuna Scoarța. Localnicii au renunțat de câțiva ani buni să mai muncească terenurile și nici nu sunt interesați de ele. Din cauza dezinteresului, autoritățile locale susțin că nu au putut cadastra aceste suprafețe pentru că proprietarii nu s-au prezentat cu documente.

Terenurile agricole și cultivarea acestora a ajuns ultima preocupare a localnicilor din Scoarța. Puțin sunt cei care se implică în agricultură, așa că majoritatea proprietăților sunt nemuncite.

”Oamenii nu mai muncesc terenurile. Cei bătrâni nu mai pot, deși mulți și-ar dori, iar pe cei tineri nu-i interesează munca la câmp. În lunca Budieni se lucrează terenul pentru că e luat în arendă de cineva, dar în rest nu prea. Foarte puțin se mai cultivă la noi în comună”, a declarat Ion Stamatoiu, edilul din Scoarța.

Și primăria a avut de pierdut din cauza nepăsării proprietarilor de terenuri.”Am vrut să facem cadastru în localitate, atât pe extravilan cât și pe intravilan. Am chemat proprietarii de terenuri de câteva ori la primărie cu actele de proprietate și nu au venit. Firma din Craiova a renunțat pentru că nu a putut cadastra în aceste condiții. Au avut multe tentative, dar până la urmă au renunțat. Pe oameni nu-i interesează terenurile și de aceea le și lasă nemuncite”, a mai spus Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: