Acuzaţie: Ţin UATAA Motru în insolvenţă pentru comision

Primarul din Motru, Gigel Jianu, susţine că Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru ar fi putut avea şansa ieşirii din insolvenţă în acest an, dar nu se doreşte asta. Jianu crede că motivul ar fi câştigul pe care lichidatorul judiciar îl are din această afacere. Primarul din Motru avertizează asupra faptului că UATAA are probleme grave de mediu, pe care nu le poate rezolva decât după ieşirea din insolvenţă. Cu toate acestea, administratorii au optat pentru reducerea tarifului la gigacalorie.

Primarul din Motru spune că UATAA are probleme foarte grave de mediu, dar nu pot fi rezolvate pentru că nimeni nu finanţează o societate aflată în insolvenţă. „Nimeni nu bagă bani într-un sac găurit”, a spus Jianu. Fără rezolvarea problemelor de mediu, uzina riscă să fie închisă, iar asta ar însemna ca Motru să rămână fără căldură şi apă caldă.

Gura de oxigen a fost irosită

Gigel Jianu spune că UATAA a primit un ajutor foarte mare de la guvern anul trecut, dar în loc să profite de asta pentru a încerca ieşirea din insolvenţă, a ales să scadă preţul gigacaloriei. „UATAA a primit aproape 9,4 milioane, cuantumul datoriilor după reorganizarea era de 10 milioane. Începând din martie s-au mai achitat din datorii, astfel că acest ajutor cam compensa. Posibilitatea de a ieşi din insolvenţă era aproape certitudine, dar viziunea celor care conduc acolo este păguboasă, au venit cu o reducere a preţului la gigacalorie, e mai mic decât anul trecut. Mi s-a părut strigător la cer, te bucuri că primeşti o gură de oxigen, apoi îţi opreşti butelia. Dar asta e, depinde doar de Consiliul Local şi de administratorul judiciar, cred că se doreşte menţinerea în insolvenţă”, a spus Jianu la Tele3.

Întrebat care ar fi motivul pentru care s-ar dori menţinerea UATAA în insolvenţă, Jianu a răspuns că „pentru comisionul pe care îl primeşte societatea care se ocupă de insolvenţă”.

UATAA Motru a trimis la ANRE o solicitare de scădere a tarifului de la 1 ianuarie 2018 de la 183 la 177 lei/Gcal, cu 23 de lei subvenţie de la bugetul local.

Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: