Crăete: Ar fi fost nevoie de o sumă dublă pentru armonizarea salariilor

Doru Crăete, unul dintre liderii sindicali din Termocentrala Rovinari, a spus că dezechilibrele salariale vor fi reduse după armonizarea care se face în aceste zile în Complexul Energetic Oltenia, dar nu va fi eliminată. „După calculele mele, ar fi fost nevoie de o sumă dublă pentru a rezolva problema”, a spus Crăete.

Crăete lucrează la Termocentrala din Rovinari. Acesta a spus, într-o emisiune la Tele 3, că din cei 100 de salariaţi de la secţia unde lucrează el, peste 90 vor primi clase de salarizare, unii mai multe, alţii mai puţine. „Cred că la mine la secţie s-a făcut o distribuire corectă”, a spus Doru Crăete. „Pentru o armonizare corectă, ar fi fost nevoie de o sumă dublă”, spune Crăete.

Liderul sindical menţionează că, dacă vor fi sesizate probleme, acestea vor fi rezolvate în şedinţa în care se aprobă listele finale: „Important este ca suma alocată pentru sucursala noastră să fie folosită pe principii care să reducă diferenţele care sunt pe funcţii şi meserii. S-au refăcut listele de trei ori până să ajungem la o formulă corectă. Înainte de a fi membri de sindicat, indiferent de sindicat, suntem colegi”.

Complexul Energetic Oltenia a alocat 24 de milioane de lei pentru armonizările salariale, banii fiind împărţiţi între sucursale şi subunităţi. Clasele de salarizare sunt acordate în baza unor protocoale semnate de şefii de subunităţi cu liderii sindicali.

Mitea: Voi intra în greva foamei

Nicolae Mitea, salariat al CE Oltenia la Cariera Roşia, susţine că nici de data aceasta clasele de salarizare nu se dau corect. „Se dau clasele tot pe nepotism, tot pe finuţi. Eu am văzut listele. O să dau exemplu la momentul oportun, când o să intru în greva foamei pentru discriminarea asta. O iau pe cale ierarhică şi, dacă este nevoie, ajung şi la domnul Olaru, şi la domnul Boza”, a spus Mitea într-o intervenţie la Tele3. Excavatoristul a menţionat că în ianuarie a semnat pentru schimbarea clasei de la 18c la 23a. În februarie însă, cei pe care îi ajunsese din urmă primesc noi clase, iar el rămâne iar în urmă.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: