Lădaru (Roşia): Vrem să ştim dacă din aprilie vom mai avea de lucru

Sindicatul de la Cariera Roşia avertizează ministrul Energiei că minerii mai au front de lucru până în aprilie. Este nevoie de implicarea guvernului pentru avizele necesare extinderii carierelor miniere. O altă mare problemă este legată de depozitul de cărbune, care îşi pierde autorizaţia de funcţionare, iar cel nou nu este gata.

Sindicatul Liber EMC Roşia a cerut sprijinul noului ministru al Energiei, Anton Anton, pentru rezolvarea unor probleme care ar putea bloca activitatea Carierei Roşia în doar câteva săptămâni.

Problema exproprierilor care sunt necesare în zonă este prima ridicată în scrisoarea deschisă semnată de preşedintele Cristi Lădaru. „Toate excavatoarele pe zona colinară, care trebuiau să asigure deschiderea carierei, sunt oprite de luni bune, în condiţiile în care Cariera Roşia mai are cărbune descopertat până în luna aprilie 2018, din această lună urmând ca şi celelalte excavatoare funcţionale să fie oprite din lipsă de front lucru, asta însemnând ca termocentrala Rovinari să nu mai aibă necesarul de materie primă (cărbune) pentru a funcţiona la capacitate în a produce energia electrică necesară Sistemului Naţional de Energie”, arată Sindicatul Liber EMC Roşia.

Probleme de mediu, nerezolvate la timp

O altă mare problemă la Cariera Roşia este faptul că noul depozit de cărbune nu poate fi finalizat până anul viitor, iar cel vechi trebuie închis în martie 2018. Sindicaliştii îi spun ministrului că societatea CE Oltenia a cheltuit sume uriaşe cu montarea unor panouri care să diminueze poluarea oraşului Rovinari. O cheltuială ineficientă, câtă vreme depozitul vechi nu poate funcţiona decât până în martie. „Noi, salariaţii Carierei Roşia, dorim să ştim dacă din luna aprilie 2018 vom continua activitatea în program normal de lucru sau ne sunt puse în pericol locurile de muncă, aşteptându-ne la şomaj tehnic datorită legislaţiei, birocraţiei şi incompetenţei unora”, scrie în documentul semnat de Cristi Lădaru.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: