ACUZAŢIE: Cele patru milioane de euro, împărţite ilegal de CJ Gorj

Primarul Marian Rotaru ameninţă din nou cu demisia din funcţiile deţinute în PSD. Rotaru face acuzaţii grave şi spune că cele patru milioane distribuite de Consiliul Judeţean au fost date ilegal. Acesta este completat de pedelistul Liviu Cotojman, care spune că Direcţia de Finanţe va împărţi aceşti bani firmelor agreate de Consiliul Judeţean Gorj. Instituţia condusă de Ion Călinoiu răspunde şi spune că totul a fost făcut conform legii.

Primarul din Roşia de Amaradia spune că a primit doar 900 de milioane de lei vechi, chiar dacă a cerut câteva miliarde. Cu toate acestea, speră că îi vor fi achitate datoriile mai vechi. „Sper să-i putem folosi în funcţie de vechimea arieratelor. Consiliul Judeţean Gorj ne va obliga să plătim cu prioritate firmele agreate. Aşa am înţeles că se va întâmpla, eu sper să fie un zvon. Aşa am priceput că se va plăti doar la firmele stabilite de Consiliu“, a declarat primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, i-a răspuns lui Cotojman şi a spus că în tot procesul de distribuire a fondurilor a fost respectată legea şi că probabil primarul are păreri din pricina culorii politice.

Rotaru nu mai vrea să fie vicepreşedinte PSD

Punctul de vedere al lui Cotojman este susţinut de primarul PSD din Leleşti, Marian Rotaru. Nu numai că nu a primit un leu, dar spune că degeaba are funcţia de vicepreşedinte la PSD Gorj. Din acest motiv, Rotaru vrea să demisioneze. Până atunci, tună şi fulgeră şi spune că  Ion Călinoiu a plătit datoriile unor primari care şi-au umflat bugetele, în sensul că au contractat lucrări pentru care nu aveau sursă de finanţare.

„Vreau să ştiu şi eu dacă aceste sume au fost împărţite legal. Şi eu pot să spun că fac un drum, dar să nu am sursă de finanţare. Şi eu pot să pun în buget un miliard din amenzi. De unde ştiu eu că o să am banii ăştia. Ei aşa au făcut, au umflat bugetul. Mie îmi dă cineva fonduri că vreau să fac un drum sau mai ştiu eu ce? Au dat tot pentru ai lor. Vreau să ştiu şi eu ce înseamnă arierate pentru ei. Lucrări cu tot felul de firme. Nu există nicio hârtie prin care să vedem cum s-au dat aceşti bani. Pe pile şi cunoştinţe. Călinoiu face ce vrea în judeţul acesta şi nu-l întreabă nimeni nimic?“, a spus supărat Rotaru.

Aceasta nu este unica supărare. Deşi este în conducerea departamentului de Agricultură de la nivel naţional, dar şi vice la PSD Gorj, nu a fost întrebat atunci când Călinoiu a numit directorii la APIA şi Direcţia Agricolă. „Nu are nicio valoare că sunt vicepreşedinte. Sunt foarte nemulţumit pentru că a pus pe Negrea (n.r. Constantin Negrea- director APIA) şi Tănăsescu  directori. Nici nu m-a întrebat cineva ceva. Tănăsescu (n.r. Dan Tănăsescu- director Direcţia Agricolă) nu ştie nici cum se dau banii pentru secetă. Mă sună pe mine“, a spus Rotaru.

RĂSPUNS

Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, a transmis punctul de vedere al directorului economic al instituţiei, Daniela Stricescu. Paloş a spus că pentru a primi aceşti bani, primarii au depus facturile mai vechi de 90 de zile şi că cele mai multe arierate au venit din faptul că bugetul de venituri planificat nu a fost atins. În principiu, din cauza unei colectări de taxe şi impozite reduse. 

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: