Florin Piersic, înjurat la Târgu Jiu! Primarul transmite scuze

Un spectacol de mare clasă au oferit marţi seara, la Târgu Jiu, actorii Florin Piersic şi Medeea Marinescu. Un spectacol oribil a oferit la finalul serii directorul Casei de Cultură, Florin Gelepu, care i-a înjurat ca la uşa cortului pe cei din staff-ul lui Piersic. Supărarea lui Gelepu a fost legată de faptul că Dan Diaconescu a fost lăsat în sală, ca spectator, ba chiar le-a oferit flori artiştilor la finalul piesei. „Un obraznic” şi „un incult”, aşa l-a catalogat Piersic pe cel care i-a înjurat prietenii şi care a spus că „niciodată Florin Piersic nu va mai intra în casa de cultură din Târgu Jiu”. Aflând despre incident, primarul Florin Cârciumaru l-a sunat personal pe actor pentru a-i cere scuze.

„Străini în noapte", piesa montată de maestrul Radu Beligan, s-a jucat şi la Târgu Jiu cu casa închisă. Spectacolul este o comedie romantică fascinantă, cu răsturnări surprinzătoare de situaţii, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă. Florin Piersic şi Medeea Marinescu au smuls ropote de aplauze de la sutele de spectatori.

O seară frumoasă, care s-a încheiat urât. Directorul casei de cultură, Florin Gelepu, l-a înjurat pe impresarul lui Piersic, dar şi pe ceilalţi din staff-ul actorului. Motivul? Printre spectatorii care au urcat pe scenă pentru a le oferi flori artiştilor, aşa cum se obişnuieşte, a fost şi Dan Diaconescu.

„Ne-a înjurat ca la uşa cortului”

Vlad Gheorghe, impresarul lui Florin Piersic, ne-a povestit cum s-a întâmplat: „A fost o discuţie între noi şi domnul director. A vrut să ne impună să nu îl lăsăm în sală pe Dan Diaconescu. După spectacol ne-a înjurat, ne-a făcut ca la uşa cortului pe toţi, şi pe Florin Piersic, care nu era de faţă. A spus că niciodată Florin Piersic sau vreunul dintre noi nu va mai intra în casa de cultură din Târgu Jiu”.

Florin Gelepu, căci el este directorul case de cultură, nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i se aduc. „Aţi vorbit personal cu domnul Piersic?” a fost curiozitatea lui Gelepu, după care a menţionat că nu comentează.

Piersic: Sunt foarte supărat

Florin Piersic a plecat extrem de supărat de la Târgu Jiu, după spectacolul susţinut aseară pe scena Casei de Cultură. Acesta a povestit pentru Pandurul păţania de la Târgu Jiu. „Sunt foarte supărat. Cu Dan Diaconescu nu mă mai văzusem de cinci ani. Eu nu fac politica niciunul partid. M-am bucurat că a venit, l-am îmbrăţişat. La final mi-a oferit un buchet de flori, ca orice spectator. Cine este acest director, să îmi ceară mie să dau un spectator afară din sală? Nu te iert, domnule director”, a spus Florin Piersic, care a vorbit apoi de relaţia bună pe care o are cu Dan Diaconescu, cu care a şi lucrat la un moment dat.

Actorul a povestit că în seara precedentă a jucat la Petroşani, unde o persoană a urcat pe scenă cu un coş cu flori şi a spus că este din partea USL. „A spus cine este, dar din cauza aplauzelor nu i-am auzit numele, am reţinut doar că era de la USL. Nu m-a deranjat că a spus asta, este un gest absolut normal. Vă spun sincer că nu m-ar fi deranjat să îmi trimită şi Victor Ponta un buchet de flori”, a spus Piersic.

„Dacă eram de faţă, îi rupeam dinţii”

Florin Piersic a avut cuvinte dure pentru directorul care a spus că îi va interzice prezenţa pe scena din Târgu Jiu. „Dacă eram acolo, îl scuipam în ochi. Nesimţitul… să-i fie ruşine. În loc să fie bucuros că la cel 77 de ani ai mei, cu toată dragostea, vin la Târgu Jiu împreună cu Medeea Marinescu, să facem lumea să râdă cu noi, să plângă cu noi. Şi tu, imbecilule, nu-ţi este ruşine obrazului, vii şi spui că dacă ştiai că o să ofere Dan Diaconescu flori, nu îi dădeai drumul în sală. Nu ştii ce vorbeşti, nu ştii cu cine vorbeşti. Nu-l iert pentru asta. Este cea mai mare obrăznicie, pe chestia asta nu-l iert. Nu-ţi e ruşine, măgarule, să spui că nu mă mai primeşti niciodată. Publicul nu se mai dădea plecat de la piesă, a fost încântat, iar acest director… Ce treabă are el cu prezenţa lui Dan Diaconescu? Nu are minte şi nici respect. Un nesimţit. Dacă spunea aşa ceva de faţă cu mine, îi dădeam o palmă de îi săreau dinţii din gură”, este doar o parte din ceea ce a declarat Florin Piersic.

Cârciumaru: Gest incalificabil

Primarul Florin Cârciumaru a aflat din Pandurul despre incident şi l-a sunat pe actor pentru a-i cere scuze. „Este incalificabil ce a făcut acel director”, a spus Cârciumaru, care l-a asigurat pe Florin Piersic că este oricând bine venit în Gorj. „Florin Piersic este un simbol pentru România, un brand. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi să aibă cât mai multe spectacole, inclusiv la Târgu Jiu. Va fi invitatul nostru special la sărbătorirea teatrului Elvira Godeanu”, a spus Cârciumaru.

MARTOR

Leo Belgher a fost unul din martorii neplăcutului incident. Acesta ne-a povestit că actorul Florin Piersic a fost foarte supărat, dar seara s-a terminat totuşi frumos. „Ne-am strâns la domnul Brăilă la hotel, am cântat, am povestit, a fost o atmosferă specială, cum numai Florin Piersic ştie să creeze”, a spus Leo Belgher.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: