Adevărul despre colecţiile de cărţi date cu ziare

Ai fost un copil prost? Nu ţi-a spus nimeni c-ar trebui să citeşti cărţi? Ţi-ai irosit copilăria şi adolescenţa cu jocuri stupide şi drame neînsemnate? ”Adevărul Trist” este aici pentru tine şi îţi oferă senzaţionala colecţie de literatură de recuperare ”Adevărul e că eşti un dobitoc”. ”Adevărul e că eşti un dobitoc” îţi aduce în casă ceea ce ar fi trebuit să fie cărţile copilăriei tale, dacă n-ai fi fost un copil idiot şi mediocru care nu ştia ce-i aia literatură şi recent s-a transformat într-un adult nefericit.

Ai ratat absolut toate cărţile până la vârsta de 28 de ani? Noi îţi venim în întâmpinare cu titluri care până şi ţie îţi sună familiar. Şi cea mai bună parte din campania noastră este că nu trebuie să citeşti cărţile pe care o să şi le vindem pe nimic. E suficient să le cumperi, ca să te vadă lumea cu ele pe stradă şi ulterior să le spui prietenilor aşa, ca din întâmplare, că ai mai cumpărat o carte din colecţia ”Adevărul este că eşti un dobitoc”. Şi ei te vor întreba ce carte şi tu vei spune ”Nu ştiu, Amintiri din copilărie sau gen, e pe verde...”. De altfel, pentru o asortare plăcută a bibliotecii dumneavoastră, cărţile noastre au toate coperte mişto, lucioase şi mereu verzi, numai bune de proptit în rafturi şi uitat acolo.

Noi nu vrem să te minţim ca alţi piarişti. Acum ai păr pubian pe fese, e mult prea tîrziu să mai citeşti Jules Verne, Cei trei muschetari, Aventurile lui Tom Sawyer, Robinson Crusoe, Madame Bovary, Pădurea spânzuraţilor, Moromeţii şi celelalte cărţi din colecţia ”Adevărul e că eşti un dobitoc”. Dar poţi să te minţi pe tine însuşi, plus pe apropiaţi, că ai făcut-o. Dincolo de utilitatea lor imediată (poţi stabiliza mese cu ele, poţi omorî gândaci sau înveli senvişuri în pagini), cărţile din colecţia noastră acţionează direct şi pozitiv asupra stimei de sine. ”Adevărul e că eşti un dobitoc” îţi oferă şansa unică în viaţă de a te transforma cu doar câteva zeci de lei dintr-un idiot inutil într-un idiot inutil CARE ARE NIŞTE CĂRŢI. Diferenţa poate părea minoră, dar e decisivă pentru că îţi asigură o bază solidă pentru impostură. Relaxează-te! Nu trebuie să ştie toată lumea că n-ai citit o carte în viaţa ta. Cu ”Adevărul e că eşti un dobitoc” ai ocazia să demonstrezi că ai cărţi, apoi să invoci argumentul implacabil: ”Şi de ce ar avea cineva cărţi, dacă nu le-ar citi?!”. Nimeni nu te va mai suspecta că n-ai citit vreodată altceva în afară de tabloide şi etichete de seminţe.

Ca să vă fie mai uşor, nici nu am mai scris pe coperte titlurile cărţilor din colecţie, pentru că sînt irelevante şi riscă să te confuzeze. Special pentru dumneavoastră, ne vom mulţumi să le numerotăm. Aşadar, săptămîna asta fiind a patra de campanie, ”Adevărul Trist” vă oferă romanul ”4”, de celebrul autor ”Al Patrulea”, o fabuloasă cartografie a psihicului afectat de drama primul război mondial sau gen. Cumpăraţi romanul 4 şi nu uitaţi: săptămîna viitoare, SURPRIZĂ!!! Urmează romanul 5, tot pe verde, despre o femeie neîmplinită care vrea să plece de la ţară şi să şi-o tragă cu toţi bărbaţii cu pantofi în picioare şi veceu în casă!

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: