Adevărul: Surupăceanu, ajutat de Rusia să scape de închisoare

Ziarul Adevărul publică o articol potrivit căruia fostul deputat PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a fost achitat de Curtea de Apel, după ce la tribunal primise șapte ani cu executare, din cauză că un martor cheie din dosar nu a putut fi audiat de instanță. La dosar există o declarație a lui Vasile Colun luată în faza premergătoare urmăririi penale, dar avocații lui Surupăceanu au obținut înlăturarea acestei probe.

Declaraţia lui Vasile Colun care îl incrimina pe fostul deputat a fost înlăturată din materialul probatoriu de Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au motivat acest lucru spunând că Vasile Colun nu a fost audiat, conform procedurii, în timpul umăririi penale derulate de procurorii DNA, ci doar în faza actelor premergătoare.

Despre declaraţia lui Colun, una scrisă de mână, Curtea de Apel Craiova spune următoarele, în motivarea obţinută de „Adevărul”: „Declaraţia martorului constituie principalul mijloc de probă privind stabilirea vinovăţiei inculpatului Surupăceanu invocată atât în cuprinsul rechizitoriului, cât şi în motivarea sentinţei pronunţate de instanţa de fond. Curtea de Apel Craiova constată că numitul Colun Vasile nu a fost audiat în calitate de martor în cursul urmăririi penale, declaraţia sa olografă a fost luată în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale.”  În continuare, judecătorii de control judiciar spun că au încercat audierea lui Vasile Colun, aflat, la momentul respectiv, în Rusia, însă s-au lovit de refuzul autorităţilor din Federaţie. „În acest sens este semnificativ faptul că, deşi au identificat actuala adresă de domiciliu a numitului CV, autorităţile din Federaţia Rusă nu au dat curs solicitării privind audierea acestuia, invocând aspecte legate de modul de redactare a întrebărilor”, mai spun judecătorii care au înlăturat declaraţia lui Colun. 

Citeste mai mult: adev.ro/nqcx2r

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: