Străinii caută culegători de ciuperci şi agenţi de pază

Gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au şansa în această vară să muncească în străinătate pe salarii de mii de euro. Angajatorii de peste hotare oferă peste 350 de posturi în diferite domenii. Cei interesaţi pot fi îndrumaţi de angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, unde trebuie SĂ depună CV-urile. În Cehia sunt cele mai multe job-uri în această perioadă, respectiv 161 de locuri de muncă.

Şomerii din judeţul Gorj sau cei care vor să câştige mai mulţi bani pot pleca să muncească în străinătate. În aceste luni, angajatorii străini pun la dispoziţie 363 de locuri de muncă. Salariile oferite pornesc de la câteva sute de euro şi ajung la câteva mii de euro. Cele mai multe job-uri sunt puse la dispoziţie de angajatorii din Cehia, respectiv 161. Una dintre ofertele patronilor cehi constă în 50 de locuri ca lucrători la asamblarea aparatelor de aer condiţionat. Persoanele interesate trebuie să aibă dexteritate, stare bună de sănătate şi studii primare. Salariul oferit este de 3 euro pe oră, respectiv 16.900 de euro pe an.  Alte 20 de locuri de muncă sunt disponibile în Suedia ca femeie de serviciu. Pentru acest job nu sunt condiţii speciale, constituie avantaj deţinerea carnetului de conducere şi cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. În ţară, salariul minim pe economie este de 900 lei iar în Suedia 900 euro net lunar. Cazarea este plătită de angajator.

Şi irlandezii au nevoie de zece persoane care să lucreze la culesul şi sortatul ciupercilor. Jobul presupune culegerea manuală a ciupercilor, sortarea şi ambalarea în funcţie de greutatea acestora. Se lucrează în picioare şi aplicanţii trebuie să fie disponibili să lucreze peste program şi în weekend-uri, să se simtă confortabil în fermă, deoarece mediul de lucru presupune existenţa zgomotului şi a mirosurilor. Cei angajaţi sunt plătiţi cu 8.65 euro/oră, 5-6 zile pe săptămână, 40-45 ore/săptămână.

Germania caută agenţi de pază

Alte 106 posturi vacante sunt în Germania. Nemţii caută mecanici, sudori, agenţi de pază sau agenţi de securitate. Pentru efectuarea de servicii de patrulare şi pază la diverse obiective în zona Gottingen, pe timp de zi şi de noapte, angajatorii oferă un salariu de 9 euro brut/oră, iar din a 7-a lună de muncă 9,95 euro brut/oră. Cei interesaţi trebuie să aibă cunoştinţe foarte bune de limba germană.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: