Elveţienii caută bone tinere din România

Tinerii care vor să lucreze „au pair” în Elveţia pot acum să aplice pentru unul dintre posturile disponibile prin intermediul reţelei europene de ocupare, EURES. “Au pair” este tânărul primit temporar într-o familie elveţiană, unde primeşte cazare şi masă, în schimbul efectuării unor mici sarcini curente şi de ordin familial, în vederea perfecţionării cunoştinţelor sale lingvistice şi a îmbogăţirii culturii generale printr-o mai bună cunoaştere a ţării, participând la viaţa familiei gazdă.

 „Au pair” este un proiect care se adresează tinerilor între 20 şi 29 de ani cu foarte bune abilităţi de limba engleză şi limba germană, dispuşi să lucreze „au pair” timp de 12 luni. “Trebuie să aibă dragoste pentru copii şi să fie dispuşi să ajute la datoriile casnice. Să dorească să trăiască într-o familie şi să se integreze în familie şi în cultura specifică, să dorească să înveţe limba germană sau franceză. De preferinţă, şi dacă este posibil, să aibă diplomă de colegiu şi/sau universitate, în domenii care implică munca cu copiii. De exemplu profesor, educatoare, etc., să aibă o oarecare experienţă de lucru. Să fie o persoană activă, sportivă, deschisă, flexibilă, de încredere, punctuală”, a declarat Diana Văduva, consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.    

Durata contractelor de muncă este de 1 an, cu posibilitate de prelungire până la 2 ani. Angajatorii oferă asigurări de sănătate şi asigurare de accident plătite. Elveţienii mai asigură transportul în Elveţia, 120 de lecţii de limba germană sau franceză plătite şi oferite de familie.

Persoanele care doresc să aplice pentru un astfel de job, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: