Împăcarea cu Popete l-ar scăpa de închisoare pe afaceristul Benegui

Dosarul în care omul de afaceri Marius Benegui e judecat pentru că l-ar fi lovit pe antrenorul Florin Popete și pe alte persoane ar putea să se încheie în favoarea inculpatului dacă victimele acceptă o împăcare cu acesta.

 Toamna trecută Judecătoria Târgu Jiu a dispus condamnarea lui Benegui, sentință care a fost contestată, dosarul mutându-se la Curtea de Apel Craiova. Instanța i-a acordat acum acestuia un răgaz de două săptămâni pentru o eventuală împăcare cu victimele sale, ceea ce i-ar ușura situația penală. Omul de afaceri a avut un astfel de răgaz și atunci când dosarul a fost la Târgu Jiu, cei agresați de acesta nefiind de acord cu soluționarea pe cale amiabilă. Refuzul celor agresați a fost justificat și de faptul că Benegui a devenit violent atunci când băiatul său nu a fost introdus în joc la o partidă de fotbal, Popete fiind antrenorul juniorului.

Împăcarea lui Benegui cu cei care l-au reclamat la autorități este vitală înainte de pronunțarea unei sentințe definitive în contextul în care omul de afaceri mai are și alte „abateri” în cazierul judiciar, lucru de care instanța de fond a ținut cont la pronunțarea sentinței de anul trecut. „Revocă suspendarea condiţionată a pedepsei de 6 luni închisoare aplicată inculpatului Benegui Ilie-Marius (...), care se va executa alături de pedeapsa aplicată în cauză, în total inculpatul urmând să execute 6 luni închisoare conform art. 60 Cod penal şi 5.100 lei amendă penală conform art. 559 Cod pr. pen. În baza art. 72 Cod penal, deduce din perioada de executat durata reţinerii din data de 13.05.2014 până la data de 14.05.2014”, a stabilit instanța.

Vizualizări: 2,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: