Administrator de firmă, arestat pentru evaziune fiscală

Poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut un bărbat, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

         În cursul zilei de luni, 14 noiembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Tg. Jiu, pe B.G.A., de 43 ani, din municipiu, pe numele căruia exista emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

În fapt, la data de 16 februarie 2009, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu că, în perioada 2006-2008, B.G.A., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Tg. Jiu,  prin neînregistrarea în contabilitate a operaţiunilor comerciale desfăşurate şi declararea organelor fiscale a lipsei de activitate comercială şi a lipsei obligaţiilor fiscale, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma de peste 100.000 lei.

La data de 24 octombrie 2010, instanţa de judecată l-a condamnat pe B.G.A., la executarea pedepsei cu închisoarea de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând a fi încarcerat în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: