Despina Grofu: “Nu intru prin magazine dacă nu caut ceva anume”

Despina Grofu este purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj încă de când s-a înfiinţat instituţia. Spre deosebire de alte femei, aceasta nu este înnebunită după cumpărături. Pentru că nu are foarte mult timp liber, Despina Grofu îşi planifică minuţios toate activităţile zilnice. Despina Grofu refuză să viziteze magazinele în condiţiile în care nu intenţionează să cumpere ceva anume.

Despina Grofu a absolvit Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universităţii Bucureşti şi ocupă funcţia de purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj încă de când s-a înfiinţat instituţia. Deşi are foarte puţin timp liber, întotdeauna găseşte răgaz pentru a se ocupa de treburile gospodăreşti. Ba mai mult, îşi planifică toate activităţile sale zilnice. “Îmi place să-mi ocup tot timpul. În fiecare zi îmi planific să fac câte ceva. Nu-mi place să ies în oraş dacă nu am un scop anume. Prin magazine nu intru decât atunci când trebuie să cumpăr ceva în mod special. Dacă nu caut un lucru precis simt că-mi pierd timpul în mod inutil. Decât să mă plimb mai bine îmi vizitez rudele. Provin dintr-o familie numeroasă, am mulţi verişori şi unchi pe care îi văd foarte rar din cauza timpului limitat”, a declarat Despina Grofu. Fiecare week-end şi-l petrece la socrii, în comuna Arcani. După o săptămână de muncă la birou, două zile petrecute în mediul rural sunt o adevărată binecuvântare. “În fiecare week-end merg în vizită la socrii. Deşi stau la apartament îmi place foarte mult viaţa la curte. Ador animalele şi nu mă dau deoparte de la muncile câmpului. La pensie nu m-aş vedea să locuiesc la oraş. Cred că m-aş plictisi îngrozitor dacă n-aş avea ocupaţie în permanenţă. M-am obişnuit să duc o viaţă activă”, a precizat Despina Grofu.

Vrea să fie bunică

Despina Grofu este căsătorită şi are doi copii, o fată şi un băiat, ambii absolvenţi de facultăţi şi încadraţi în muncă. Copiii reprezintă cea mai mare realizare a sa. “Cele mai mari realizări din viaţa mea sunt cei doi copii. Toate amintirile frumoase sunt legate de ei. Îmi doresc ca pe viitor să-şi întemeieze propriile familii şi să devin bunică. Îmi doresc nepoţi pentru că îmi plac foarte mult copiii. De câte ori văd micuţi pe stradă întorc capul după ei pentru că mi se pare că fiecare are ceva aparte”, a declarat Despina Grofu.

PASIUNI

Despina Grofu este pasionată de bucătărie, în tainele gătitului fiind iniţiată, încă din adolescenţă, de către mătuşa ei. “Îmi place să gătesc. Atunci când vine fata de la Bucureşti stau câte două zile în bucătărie pentru a-i face mâncarea ei preferată. Foarte multe din reţetele mele le-am preluat de la mătuşa mea. Îi voi rămâne mereu recunoscătoare mătuşii mele pentru că m-a luat să locuiesc la ea. În acest fel am reuşit să-mi continui cursurile. Pe vremea aceea era foarte greu să vii de la ţară la oraş. Stăteam la Slivileşti, iar părinţii mei nu aveau posibilitatea să mă ţină la şcoală”, a menţionat Despina Grofu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: