Administrator reţinut pentru evaziune

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj, cu sprijinul SIPI Gorj, au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a unui administrator de firmă, suspectat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului depăşeşte suma de 575.000 de lei. Este vorba despre Ionuţ Budilică, patronul firmei Bugda Impex SRL.

"Din activităţile de cercetare efectuate până la acest moment de către poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a constatat că B.I., de 45 de ani, din Târgu-Jiu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiu, în perioada decembrie 2009 - septembrie 2011, nu a declarat adaosul comercial real practicat la vânzarea mărfurilor (echipamente şi furnituri de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire, unelte, materiale de construcţii etc.), ceea ce a condus la obţinerea de venituri care nu au fost înregistrate în actele contabile şi nu au fost declarate organelor fiscale. Mai mult, pentru ascunderea activităţii infracţionale, târgujianul este suspectat că a dispus angajaţilor societăţii să întocmească în fals zeci de avize de însoţire a mărfii.

Toate operaţiunile efectuate de către administratorul societăţii au avut ca rezultat diminuarea impozitului pe profit şi a TVA, prejudiciul produs astfel bugetului consolidat al statului fiind de 575.842 de lei.

În după-amiaza acestei zile, urmare a probatoriului administrat, ofiţerii de investigarea fraudelor au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Joi, 15 martie, poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului".

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: