Admisă cu nota10 la Medicină, în Timişoara

O tânără din Gorj a fost admisă la Universitatea “Victor Babeş” din Timişoara cu media 10. Este vorba de Alina Gîrniceanu din Ţicleni care a finalizat studiile liceale la un colegiu din Craiova, iar din toamnă va face primii paşi spre cariera de medic. O aşteaptă şase ani de studiu, însă nu se sperie şi spune că se va strădui să devină un medic de prestigiu.

Alina a reuşit performanţa să fie prima pe lista admişilor la specializarea Medicină Generală din cadrul Facultăţii de Medicină - Universitatea “Victor Babeş” din Timişoara. A intrat cu media 10, reuşită pe care tânăra spune că o datorează profesorilor de la colegiul din Craiova, care au ghidat-o de-a lungul anilor de liceu. “Au fost şase note de 10, dar fiind mediile la egalitate ne-a repartizat în funcţie de media de la bacalaureat, de la limba română, şi se pare că am avut-o cea mai mare dintre cei cu zece. Am optat pentru medicină generală, la fără taxă. Am susţinut examen, din anatomie şi chimie organică. Au fost 959 de candidaţi pentru 299 de locuri bugetate şi 110 locuri cu taxă. Eu am terminat liceul în Craiova, la Colegiul Naţional “Elena Cuza”. L-am considerat un bun liceu şi chiar mă bucur că am terminat la această unitate, m-a ajutat foarte mult. Am avut profesori care au fost modele pentru mine în viaţă”, a spus Alina Gîrniceanu.

Vrea să-i vindece pe suferinzi

A învăţat mult pentru a reuşi ce şi-a propus. Toate vacanţele le-a dedicat studiului, iar acum culege roadele muncii sale. Alina mai spune că îşi doreşte să fie medic, ca să poată ajuta oamenii. “Aş vrea să termin facultatea chiar cu 10 dacă este posibil, vreau să am medii mari în orice caz. Mi-am dorit foarte mult să devin medic şi acest vis m-am motivat să reuşesc, să învăţ, în fiecare noapte. Vacanţele de vară, de iarnă, de Paşte, le-am cam pierdut pentru a avea rezultate bune. Îmi place mult chirurgia, dar încă nu m-am decis ce ramură voi alege. Îmi doresc foarte mult să ajut oamenii, să-i pot vindeca, să nu mai sufere”, a mai spus Alina Gîrniceanu.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: