Eric de Oliveira – brazilianul care i-a cucerit din prima pe gorjeni

Pandurii nu au dus lipsă de jucători de culoare sau jucători care să constituie o pată de culoare în vestiarul echipei. În ambele categorii pare să se încadreze perfect noua achiziţie a gorjenilor, brazilianul Eric de Oliveira. Jucătorul transferat de doar câteva zile de Pandurii are deja sute de fotografii la activ cu fanii, a cucerit de la primul meci inimile suporterilor prin jocul său.

Noul idol al tribunelor este Eric, al cărui nume s-a strigat deja pe stadion şi la prezentarea pandurilor din centrul oraşului. Sute de fani şi fane l-au ţinut în stradă mai bine de o oră după evenimentul de vineri pentru autografe şi fotografii. Şi chiar dacă trebuia să intre în cantonament cu echipa, Eric nu a refuzat nici un suporter, s-a fotografiat şi a stat de vorbă cu toţi. „Secretul meu cred că e felul meu de a fi, tratez oamenii la fel cum mă tratează ei, cu aceeaşi dragoste, nu refuz pe nimeni, nu mă interesează cine e sau cum arată, pentru mine toţi sunt la fel şi le zâmbesc tuturor. E o bucurie să-i văd că vin să mă vadă la meci, că mă opresc pe stradă să-mi vorbească sau că îmi cer să facem o fotografie”, a spus Eric sâmbătă seara, după primul meci al său în tricoul pandurilor, pe stadionul din Târgu Jiu. Acesta a devenit deja idolul tribunei de la debut, deşi se afla doar de cinci zile la Târgu Jiu.

E căsătorit cu handbalista Cosmina Dancu

NUNTA_ERICAnul acesta, la sfârşitul lunii mai, Eric s-a căsătorit şi religios cu soţia sa Cosmina Dancu, pe care o ceruse în căsătorie în urmă cu doi ani când a avut loc cununia civilă. Eric poate cere oricând cetăţenia română pentru că se află deja de şase ani în România. Pe soţia sa o cunoaşte tot de şase ani, iar după aproape patru ani de prietenie, în  2011 s-au căsătorit civil, înainte de a veni pe lume fiul lor Deric.

ERIC_SI_JUNIORULFosta handbalistă Cosmina Dancu a ţinut neapărat să se căsătorească şi religios cu Eric De Oliveira iar evenimentul a avut loc în urmă cu aproximativ două luni la Mediaş, acolo unde cei doi sunt stabiliţi.  Rudele din Brazilia  au venit de peste mări şi oceane să asiste la căsătoria religioasă care a avut loc la Mediaş. Eric a comparat căsătoria sa cu Cosmina cu o finală de Cupă Mondială, iar venirea pe lume a fiului său Deric o consideră cel mai important eveniment din viaţa sa.

Vrea să joace la naționala României

Deși e brazilian, Eric poate cere cetățenia română și poate juca oricând pentru naționala lui Victor Pițurcă. Eric spune că și-ar da sufletul pentru națională, mai ales că se simte român după cei șase ani petrecuți aici: "Mi-aș da sufletul ca să ajut naționala României.  Eu am spus mereu „sunt aici”, dacă sunt de folos știu unde să mă caute. Cred că lucrul pe care pot să îl fac să răsplătesc România, este - dacă se poate,  să joc cu Naționala, mi-aș da tot sufletul ca să ajut România". Eric a jucat din 2007 la Mediaș echipă de care s-a despărțit doar pentru o jumătate de sezon în urmă cu un an pentru a juca la Karpt Lvov din Ucraina. Pentru că nu s-a acomodat acolo a revenit la Mediaș, de unde în urmă cu o săptămână a fost transferat la Pandurii.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: