Adrenalină şi sute de cai putere în Preajba

Spectacol în Preajba, unde a fost organizată Cupa Narciselor la autocross  buggy. Maşinile construite special pentru acest tip de competiţii au avut de parcurs un traseu de 900 de metri. Concursul a fost împărţit pe trei clase.

Motoarele au fost turate duminică la maximum timp de câteva ore în Preajba. Cupa Narciselor la buggy a ajuns la cea de-a şaptesprezecea ediţie şi a strâns în acest an 11 concurenţi. Printre ei, Raimonda Dunavăţu, tânăra  care nu pierde niciun astfel de concurs şi pentru care competiţia de duminică a fost un nou test înaintea Campionatului Naţional de buggy. 

„Traseul este foarte bun. A plouat puţin. Mai era nevoie de apă, dar este suficient. Maşina este construită de tatăl meu şi o conduc de cinci ani. Este special modificată pentru mine”, ne-a dezvăluit Raimonda. A concurat împotriva tatălui ei şi a soţului  ei, Cristian Dunavăţu, care s-a clasat pe locul I la clasa Buggy 1600.

Cea mai puternică maşină din concurs a fost a lui Vasile Şerban, organizatorul competiţiei: „Maşina are 240 de cai putere. Este puternică. Am construit-o special pentru această competiţie. Traseul este foarte ok, printre cele mai bune trasee pentru autocross din România”.

Printre competitori au fost şi doi fraţi, Ştefan şi Victor, în vârstă de 14, respectiv 11 ani, care au concurat la clasa de juniori. Pentru amândoi, pasiunea pentru volan a venit de la tatăl lor care i-a încurajat de pe margine.

PREMII
Locul I, la clasa Buggy Juniori, a fost câştigat de Ştefan Neamţu. Pe locul II s-a clasat fratele său, Victor Neamţu. La clasa Buggy 1600, câştigătorii au fost următorii: Locul I – Cristian Dunavăţu, locul II – Elvis Balica, locul III – Sorin Vlădoiu. La cel mai dificil nivel, clasa Superbuggy, locul I a fost câştigat de Şerban Vasile, pe locul II s-a clasat Cristian Dunavăţu şi pe locul III a fost Elvis Balica. Pentru  restul competitorilor au fost acordate premii de participare.

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: