Adrian Gorun a refuzat premiul de la Gala UCB

Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a organizat vineri cea de-a doua ediție a Galei ”Premiilor UCB” în cadrul căreia au fost acordate nouă premii pentru studenţii şi profesorii din cadrul instituţiei. Printre cei care au primit premii au fost rectorul Luminiţa Popescu și preşedintele Senatului, Adrian Gorun. Premiile au fost înmânate Adrian Gorun şi Lucian Medar. Gorun a refuzat premiul, dar l-a dedicat Senatului UCB. 

Au fost acordate nouă premii, patru pentru cadrele didactice și cinci pentru studenţi. Rectorul UCB, Luminiţa Popescu, a primit premiul pentru cea mai bună performanţă în cercetare. S-a vorbit despre două medalii, de aur și argint, obținute de rectorul Luminiţa Popescu la Bruxelles. ”A fost un an greu, un an în care am avut foarte multe provocări, a fost un an în care studenții au fost mult mai prezenţi și mai motivați în tot ce au făcut, a fost un an ale căror rezultate sperăm că se vor vedea în admiterea din vară”, a declarat rectorul UCB, Luminiţa Popescu.

Gorun a dat premiul mai departe

Președintele Senatului, Adrian Gorun, a primit și el premiul pentru că a contribuit la creșterea vizibilității UCB în țară și peste hotare. Acesta a refuzat distincţia declarând că dedică acest premiu Senatului UCB. ”Premiile pe care le-am obținut le dedic Senatului și comunității academice”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB. Premiul pentru cel mai bun student al anului 2015 i-a fost acordat lui Dan Bușe. Premiul pentru cea mai bună performanță sportivă a fost acordat lui Alexandru Bogdan Staicu, iar premiul pentru contribuția studenților la creșterea vizibilității UCB l-a primit Ștefan Moșoi. Premiul pentru cea mai bună performanță în cercetarea știițifică studențească l-a primit Gheorghe Adămuțe iar premiul pentru tinerii cercetători din UCB i-a fost acordat lui Flavius Marcău. Acestora li s-au alăturat şi studenţii care au obţinut medii peste 9. Unul dintre aceştia a povestit despre planurile de viitor. ”Este un sentiment foarte plăcut, a fost un an foarte frumos pentru toată lumea. Așteptăm licența și să mergem mai departe la master. Eu aș vrea la Politehnică la București, tot energetică ce am terminat acum. Îi sfătuiesc pe colegii mei mai mici să învețe foarte bine și să profite de programele noi care s-au implementat și să ia bursă” a spus studentul Viorel Iulian Migiu Viorel Iulian, student la Facultatea de Inginerie.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: