Primar Ţicleni: Opt firme vor să preia activitatea Petrofac

Autorităţile locale din Ţicleni spun că nu îşi mai fac griji în ceea ce priveşte activitatea de extracţie a petrolului la nivelul localităţii. Primarul Constantin Radu are informaţii conform cărora 8 firme ar fi interesate să preia activitatea Petrofac începând cu 2016. Printre societăţile care ar putea gestiona zăcămintele de la Ţicleni se află PetroSantander, Expert Petroleum şi Amromco Energy.

Petrofac a anunţat la începutul acestui an că renunţă la contractul cu OMV Petrom pentru gestionarea zăcămintelor de la Ţicleni, nemulţumirile fiind legate de nerealizarea profitului aşteptat. În urma anunţului, multe societăţi care desfăşoară activităţi de acest gen în România s-au arătat dispuse să preia activitatea Petrofac, anunţă primarul din Ţicleni, Constantin Radu. “Din câte am înţeles, sunt 8 firme care şi-au exprimat dorinţa ca să preia activitatea de aici. Rămâne să vedem. Din câte ştiu, printre aceste firme este şi Santander Arad, Petroleum Timişoara, o altă firmă la care director este domnul Gafton care a fost director şi la Petrofac, toate firmele sunt puternice şi bune. Ţiţeiul nu o să rămână niciodată neextras. Petrofac nu rămâne şi cred că până la sfârşitul anului termină cu totul”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Pentru Petrofac pretează activitate circa 900 de persoane, cele mai multe din Ţicleni. Autorităţile locale speră ca noua firmă care va gestiona zăcămintele de ţiţei să preia şi personalul Petrofac, dar şi să le ofere aceleaşi lefuri. „Oamenii s-au mai liniştit. Acum, şi dacă vor rămâne angajaţi, să rămână şi cu aceleaşi salarii. Degeaba dacă îi preia şi le reduce din salarii, nu mai stă nimeni, se duc la firme mari. Ori dacă vor să crească producţia cred că numai cu personal calificat şi care ştie ce să fac la o sondă se poate face acest lucru, dacă nu producţia va fi în scădere continuă până nu va mai fi deloc”, a mai spus primarul Constantin Radu.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: