Adrian Vlad, micuţul baschetbalist

Adrian Vlad are 11 ani şi este elev în clasa a V-a la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Practică baschetul de foarte mic însă de 3 ani face parte din echipa CSS Târgu Jiu iar profesorii au numai cuvinte de laudă la adresa lui.

Adrian Vlad face parte dintr-un lot de 16 copii numit Grupa U13 şi se face întotdeauna remarcat în meciurile de baschet fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A ales să practice baschetul fiindcă este un sport care implică disciplină dar mai ales pentru că este un sport de echipă. „Acum trei ani am venit în această echipă, aveam colegi care făceau deja parte din ea şi m-au convins să vin să văd dacă îmi place. De atunci vin de fiecare dată la antrenamente şi îmi place pentru că baschetul dezvoltă spiritul competitiv şi de fair-play”, a declarat Adrian.

În toţi aceşti trei ani, Adrian Vlad a avut poate cel mai important rol în menţinerea echipei dedicându-se trup şi suflet jocului după cum susţin chiar colegii lui dar şi antrenorul. „Este un băiat bun deşi are o vârstă atât de fragedă, îi place competiţia şi vrea să facă din baschet un sport de performanţă. Este printre cei mai buni elevi ai mei şi îmbină foarte bine sportul cu învăţatul”, a declarat antrenorul Gabriel Bekeş.

Adrian Vlad nu lipseşte niciodată de la meciurile echipei de baschet Energia Rovinari chiar dacă baschetbalistul lui preferat este Michael Jordan şi majoritatea timpului liber îl petrece în faţa televizorului urmărind meciurile de baschet. „Îmi place să mă uit la transmisiunile în direct, îmi place să vad scheme noi pe care ulterior să le pun în practică dar îmi fac timp şi pentru lecţii, engleza şi româna fiind materiile mele preferate”, a mărturisit Adrian.

Teren de baschet, în curtea casei

Părinţii sunt cei care îi sunt mereu alături, fiind singurul copil al familiei, îl sprijină în dorinţa lui de a face sport de performanţă. Tocmai din acest motiv au luat hotărârea să îi facă micuţului un teren de baschet chiar în curtea casei unde acesta să se poată antrena în voie. „Am şi acasă un teren de baschet unde mă antrenez fie singur fie cu prietenii, ne pregătim pentru meciuri sau pur şi simplu aruncăm la coş”, a precizat Adrian Vlad.

În prezent, echipa se pregăteşte pentru un turneu la Sibiu, fiind calificaţi la turneul semifinal cu şanse de calificare la turneul final care se doreşte a fi jucat la Târgu Jiu în zilele de 5, 6, 7 martie.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: