Alexandra şi Maria, mândria novăcenilor

Novaci, oraşul de sub munte, îşi pierde titlul de localitatea oierilor. Tinerele din zonă nu au urmat exemplul străbunilor de creştere a animalelor ci s-au apucat de cântat. Două dintre exemplu sunt Maria Ceauşescu şi Alexandra Giurca. Visul celor două tinere este să fie îndrăgite de români de pretutindeni şi să-şi lanseze numeroase volume.

Maria Alexandra Ceauşescu de 17 ani din Novaci cântă muzică populară încă de pe vremea când mergea la grădiniţă. Fosta ei educatoare este cea care a descoperit că are înclinaţie spre folclor. Femeia şi-a dat seama că Maria poate încânta lumea cu glasul ei în urma unei serbări de sfârşit de an, unde aceasta a interpretat pentru prima dată o melodie de muzică populară. Cu timpul, Maria a ajuns să cânte pe scene din ţară alături de artişti de renume şi a participat la numeroase festivaluri unde a prezentat prin cântec, viaţa şi obiceiurile gorjenilor. „Am obţinut locul III la festivalul <Pe fir de baladă> de anul trecut şi locul I la festivalul internaţional de folclor <Someş, cântecele tale> , sunt foarte mândră de aceste premii”, a spus Maria. Nu sunt singurele diplome obţinute de către Maria ci doar cele mai importante. Ea are o ambiţie de fier, munceşte mult pentru a urma exemplul lui Robert Târnăveanu unul dintre artiştii ei preferaţi. Este susţinută de toţi cei dragi, familie, prieteni şi colegi. Prin alegerea făcută, Maria a adus multă bucurie în sufletele părinţilor ei. „Nu pot să exprim în cuvinte ce am simţit când am văzut-o prima dată cântând pe o scenă, nu-mi venea să cred că tânăra aplaudată de public pentru felul în care a cântat, este Maria, fiica mea”, a spus mama Mariei.

Alexandra Giurca, altă fată talentată

Un alt tânăr talent din localitatea Novaci este Alexandra Giurca. La fel ca şi Maria, tânăra cântă de pe vremea când învăţa să scrie şi să citească. Ea este mândră că a avut şansa să cânte pentru românii din mai multe colţuri ale ţării dar şi din străinătate. „Cel mai important lucru care mi s-a întâmplat până acum a fost un turneu de o săptămână în Cehia unde am cântat cu mari emoţii, am fost la mai multe festivaluri printre care şi <Pe fir de baladă>, sper ca pe viitor să obţin mai multe diplome, pentru că reprezintă o parte din rezultatul muncii mele”, a spus Alexandra.

Cele două tinere sunt eleve ale Liceului de Muzică „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Fetele au făcut multe sacrificii pentru a urma cariera de artist, au petrecut mai puţin timp cu prietenii şi mai mult la repetiţii punând pe primul loc muzica. Ambele au propriile melodii imprimate, Maria trei melodii iar Alexandra patru.

Galerie foto


Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: