Reţetă rapidă de budincă cu iaurt

Gustul budincii de iaurt este nemaipomenit şi vă va impresiona. Reţeta se prepară ușor și rapid fiind gata în doar 10 minute, la care se mai adaugă timpul de coacere.

Budinca de iaurt este binevenită pentru micul dejun sau pentru un desert fiind uşor de preparat.

Ingrediente:  4 ouă; un praf de sare; 350 g de iaurt natural; 3 linguri de zahăr; -½ linguriță de zahăr vanilat; 3 linguri de amidon de porumb şi zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare: Separați albușurile și gălbenușurile ouălor şi adăugați un praf de sare în albușuri. Bateți-le cu mixerul pe parcursul a 5-6 minute, până la apariția vârfurilor moi. Puneți gălbenușurile într-un bol adânc şi adăugați zahărul tos și zahărul vanilat.

Bateți cu mixerul până când veți obține o compoziție pufoasă și albicioasă. Adăugați iaurtul natural și amidonul în compoziția de gălbenușuri şi amestecați până la omogenizare, folosind mixerul.

Încorporați treptat (în 3 etape) spuma de albușuri în compoziția rezultată, amestecând cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus. Transferați apoi compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt şi răspândiți-o uniform.

Coaceți budinca timp de 30-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C‌. Lăsați-o să se răcească timp de 15 minute în cuptorul oprit, cu ușa întredeschisă şi apoi scoateți-o și așteptați până se va răci complet. Scoateți-o din tavă și așezați-o pe un platou. Dacă doriți, puteți să o presărați cu zahăr pudră.

Vizualizări: 1,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: