Afacere de familie. Vând online „haine cu spirit”

Alexandru Frătiţa este din Târgu Jiu şi încă din octombrie anul trecut este proprietarul unui business de cinci mii de euro în Bucureşti. Tânărul vinde online „haine cu spirit” pe care le produce în fabrica de confecţii a părinţilor, aflată la Târgu Jiu. Alexandru Frătiţa şi partenera acestuia, Ana Păun, produc haine clasice, care nu se demodează, ci rămân în trend peste ani.

Tânărul din Târgu Jiu a povestit pentru „Ziarul Financiar” că de mic a crescut printre materiale, părinţii acestuia fiind proprietarii unei fabrici de confecţii cu 46 de angajaţi la Târgu Jiu. „Am crescut într-o fabrică de confecţii, părinţii mei sunt antreprenori din primul val, să zic aşa, din 94, au o fabrică de confecţii în Târgu Jiu şi practic am crescut acolo, printre materiale. Ştiu cum se fac hainele, cum se produc, care sunt paşii”, a povestit tânărul Alexandru Frătiţa.

Împreună cu partenera sa, Ana Păun, cei doi tineri vând haine pe care le consideră ca fiind o alternativă la produsele de mass-market, o alternativă românească, 100% românească. „Facem în principal haine pentru sezonul rece, geci. Fabrica de confecţii a părinţilor mei are statut de furnizor în relaţia cu noi, lucrăm împreună la design. Creăm împreună”, a mai spus Frătiţa.

Se mândreşte cu un singur retur

Site-ul l-a lansat în octombrie anul trecut şi până acum se mândreşte cu un singur retur. „Am vândut cam un produs la două zile pentru că activitatea noastră este sezonieră. Coşul mediu este aproximativ 200 lei. Urmărim să intrăm şi în magazinele fizice, pentru că unii clienţi ne spun că hainele noastre arată mai bine în realitate decât în fotografii şi atunci trebuie cumva să-i convingem”, a declarat Alexandru Frătiţa.

În afacere a investit până acum 5.000 de euro, pentru site, pentru sistemul de gestiune facturări, pentru producţie şi pentru publicitate. „Tocmai pentru că au croială clasică, hainele noastre nu se demodează, rămân peste an în trend. Visul meu este să deschidem un concept store care să fie mai mult decât un magazin”, a încheiat tânărul. Colecţiile tânărului din Târgu Jiu pot fi comandate pe hainecuspirit.ro.

Vizualizări: 3,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: