Afacere de milioane: Un gorjean are propriul lac de peşte

Nişte vaci primite donaţie au pus bazele unei afaceri de succes în comuna gorjeană Drăguţeşti. Dan Popescu a devenit fermier încă din 1990 însă abia în anul 2000 s-a gândit că lucrurile vor merge bine în agricultură aşa că s-a axat şi pe sectorul zootehnic. A ajuns să aibă astăzi o fermă ultra dezvoltată cu hambare şi utilaje agricole de ultimă generaţie. Nu regretă nici un leu investit în agricultură ba mai mult vrea la Drăguţeşti o fermă demnă de filmele americane.

Gorjeanul Dan Popescu s-a născut şi a trăit la oraş până după ce s-a însurat, când s-a lăsat convins de soţie să se mute la casa din Drăguţeşti. Câţiva ani mai târziu urma să primească câteva vaci donaţie de la un prieten. Aşa a început o afacere care astăzi se ridică la câteva miliarde de lei. „Mai serios cu animalele am început de anul trecut. Am construit un grajd dotat şi echipat cu tot ce este nevoie într-o fermă. Am ajuns astăzi să cresc şapte vaci, 50 de porci, 300 de păsări, 30 de prepeliţe, 20 de iepuri şi un ponei”, a mărturisit Dan Popescu, fermier. Deloc de neglijat ar mai fi şi faptul că fermierul din Drăguţeşti are nu mai puţin de 50 de hectare de pământ în arendă, ceea ce îi asigură cerealele necesare pentru toate animalele din ogradă. „Nu este uşor dar dacă nu munceşti nu ai. Tot ce este în ferma asta e muncit de mâinile mele şi ale soţiei. Nu avem angajaţi decât pentru nişte magazine pe care le am la Rovinari, în rest în agricultură m-am descurcat cum am putut. Am cinci copii deci trebuia să fac ceva ca să le asigur viitorul”, a precizat Dan Popescu.

Are propriul lac cu peşte în curte

Fiind încă la început în sectorul zootehnic, fermierul din Drăguţeşti spune că încă nu a început să se vadă profitul. Cert este că pe viitor, Dan Popescu vrea să învestească şi mai mult însă pe animale de rasă. „Singurul profit pe care l-am avut până acum a fost din cereale pe care le-am vândut încontinuu. Pe viitor aş vrea să mă axez pe vaci de rasă”, a adăugat Dan Popescu.  Şi cum dintr-o fermă care se respectă nu putea lipsi absolut nimic, fermierul a săpat în urmă cu cinci ani un lac chiar în spatele casei, lac care îi asigură tot peştele de care are nevoie. „Lacul l-am săpat profitând de faptul că aici şi este o zonă mlăştinoasă. Are 40 de metri lungime şi 16 metri lăţime. L-am populat cu crap, am băgat vreo 700 de bucăţi la 300 de grame şi 200 de kilograme diverşi. Nu l-am făcut numai pentru peşte ci şi pentru agrement”, a declarat Dan Popescu.

SUBVENŢIE

Dan Popescu spune că statul nu l-a ajutat cu nimic în dezvoltarea acestei afaceri. Doar câteva utilaje au fost subvenţionate, în rest toată investiţia a fost din capital propriu. „Am patru tractoare şi o combină de recoltat. Asta am primit subvenţionat, în rest totul am făcut cu banii mei”, a declarat Dan Popescu.

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: