INCREDIBIL: Nu şi-a mai găsit morţii în groapă

„Minune” într-un cimitir din Gorj, unde două persoane, soţ şi soţie, decedate cu circa 15 ani în urmă, sunt de negăsit. Mormintele lor au dispărut cu morţi cu totul, iar descoperirea au făcut-o rudele atunci când au venit să aprindă o lumânare. Cu degetul este arătat preotul din Stoina, deşi poliţiştii spun că pe altcineva anchetează pentru profanare de morminte.

Elena Geambaşu a venit săptămâna trecută la cimitir cu flori şi lumânări, numai că, în loc de mormintele pe care le căuta a găsit o mare gaură făcută în pământ, zidită cu bolţari şi placă de beton. „Unde sunt morţii noştri? Au făcut aici piscina asta, iar nouă nu ne-a spus nimeni nimic. Au aruncat crucile, bucăţi de lemn de la coşciuge le-am găsit prin pământ, dar n-am dat de nicio urmă de oase de la cei morţi. Unde sunt oasele, nu ne-a spus nimeni”, spune femeia, care dă vina pe preotul Daniel Ioan, la fel ca şi un nepot al celor „dispăruţi”, Ion Fota. „Ei au săpat cum au vrut, au aruncat crucile unde le-a venit lor, iar nouă nu ne-au spus nimic. Eu o să vin şi o să sparg betonul pentru că vreau să ştiu dacă oasele celor morţi mai sunt în pământ, poate sub beton, ori le-au aruncat şi pe alea cine ştie pe unde”, spune bărbatul.

Preotul se apără

Preotul satului a venit şi el la cimitir şi a încercat să le explice rudelor supărate că osemintele lui Elena şi Gheorghe Pălcău ar trebui să fie la locul lor, de vină pentru toate astea fiind muncitorii care s-au apucat de săpat fără acceptul lui. „Era un teren liber aici lângă gard, în apropiere de mormintele celor doi, dar pentru că mormintele nu erau îngrijite, dumnealor probabil nu au săpat cu atenţie. Când au început lucrarea pe mine nu m-au anunţat, deşi le spusesem să mă cheme. Eu cred că cele două părţi se pot împăca. O greşeală s-a făcut, dar vina nu o văd ca fiind a cuiva anume”, explică preotul din Stoina, noul mormânt, un cavou zidit cu betoane şi fier armat, fiind al unei foste învăţătoare din sat.

ANCHETĂ

Rudele morţilor au depus plângere la Poliţie, şeful muncitorilor care au executat lucrările de săpare şi turnat betoane la noul mormânt fiind acuzat acum de profanare de morminte. Ancheta este în curs, trei reclamaţii fiind pe masa poliţiştilor, oamenii legii spunând că, la final, vor înainta dosarul către Parchet cu concluzia pe care o vor trage în funcţie de probele strânse până atunci.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: