Afacere pornită de la un vis. „Vrem să oferim experiențe culinare la țară, în Ograda bunicilor”

Au visat mereu să aibă o casă la țară, cu prispă, întocmai ca a bunicilor și au reușit. Așa a început afacerea familiei Lera, doi soți originari din Gorj, care s-au cunoscut la Timișoara și s-au retras la Baia de Fier. Fascinați de frumusețea de la sat, de portul popular, dar mai ales de mâncarea sănătoasă, Melania și Cristian au muncit ani la rând să transforme livada bunicilor într-o oază de relaxare pentru turiști ajunși la Baia de Fier, care vor experiențe la țară și să mănânce sănătos.

De origine din Târgu-Jiu, Cristian Lera, în vârstă de 41 de ani, și-a cunoscut la Timișoara soția plecată din Baia de Fier, pe atunci studentă. Cei doi și-au unit destinele în urmă cu 10 ani în Peștera Muierii, iar evenimentul a fost unul cu tematică populară.

Au stat 24 de ani la Timișoara și au lucrat în cadrul unor multinaționale, până când au vrut să facă o schimbare în viața lor. Mai exact au dorit să-și îndeplinească visul, acela de la locui la țară, într-o casă cu prispă.

”Totul a început de la visul soției mele de a avea o casă la țară, cu prispă. Este pasionată de tradiții și de portul popular și de atunci am decis să ne întoarcem acasă, să facem o căsuță cu prispă și să renunțăm la mâncarea din supermarket, să consumăm produse naturale. Un vis ne-a întors la Baia de Fier și dorința de a mânca sănătos”, povestește Cristian Lera.

De la vis la afacere nu a fost decât un pas. ”Dacă tot am decis să ne mutăm la țară, am zis să facem și ceva. Am depus în 2012 un proiect pentru a accesa fonduri europene, dar l-am retras pentru că suma oferită era foarte mică și l-am redepus cred că după 3 ani. Am obținut finanțarea și în 2017 ne-am întors în Baia de Fier. În primă fază am avut închiriată o pensiune de aici, din comună, ca să vedem cum merg treburile și apoi am început proiectul”, a mai spus antreprenorul.

”Ograda Bunicilor”, căci despre acest proiect vorbim, este aproape gata. ”Visul l-am transformat în realitate chiar în grădina bunicilor soției, acolo unde aveau o livadă și o grădină. Avem construite trei căsuțe, însă numai două oferă spații de cazare și vor purta numele bunicilor noastre, în semn de respect și prețuire. Noi nu vrem să oferim numai cazare, o să facem un parteneriat și cu alți antreprenori din Baia de Fier și împreună o să le oferim turiștilor experiențe de neuitat la țară. Pe lângă acestea, avem de oferit și experiențe culinare, produse gătite tradițional. Să spun așa, pastrama de oaie este preparatul vedetă, precum și gogoșile. Noi folosim în special produse de la localnicii din Baia de Fier”, a mai spus Cristian Lera.

Investiția a început de la 200.000 de euro și până a fost gata să primească turiști s-a dublat. ”Ograda bunicilor” își va primi curând turiștii, după ce locația va fi promovată și pe site-urile de profil.

Galerie foto






Vizualizări: 6,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: