Cea mai frumoasă plajă sălbatică din România va dispărea

Românii care preferau liniştea de la malul mării pot să îşi ia adio de la cea mai frumoasă plajă sălbatică din țară. Pe plaja Corbu muncitorii ridică de zor ansambluri rezidențiale și vile de lux, chiar lângă malul mării.

Din vara acestui an plaja Corbu va deveni o altă stațiune comercială, iar farmecul zonei va fi pierdut încet dar sigur printre blocuri, mașini și localuri exclusiviste. Plaja Corbu era apreciată pentru liniștea și pentru sălbăticia zonei, însă toate aceste lucruri vor deveni în curând istorie.

Lângă nisip, în zona rezervației Biosferei Deltei Dunării, au început să se înalțe, de curând, mai multe vile. Noul proiect turistic se-ntinde pe o lungime de 1 km, foarte aproape de țărmul mării , la 150 metri, și va fi formată din 18 consturcții. Mai exact, vor avea parter și un etaj, pentru că acestea sunt constrângerile zonei.

Din păcate, acest colț de Rai al Mării Negre se va transforma începând cu această vară într-o stațiune comercială. Construcțiile aparțin aceluiași investitor care a luat aviz de construire de la mai multe insitituți, printre care și primăria comunei Corbu dar şi Administraţia Deltei Dunării.

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de „Site Natura 2000″. Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise.

Zona considerată virgină până anul acesta de către iubitorii de peisaje și amatorii de mare se transformă încet acesta fiind ultimul an în care se mai poate vedea acest peisaj, neîntrerupt de betoanele care se ridică. Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este primul sit natural din România înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: