Comisarii Gărzii Financiare, fruntaşi la sesizări penale

Secţia Gărzii Financiare Gorj ocupă locul trei pe ţară în ceea ce priveşte sesizările penale. Numai la finele săptămânii trecute au aplicat sancţiuni de peste 100 de milioane de lei vechi la patru firme suspectate de evaziune fiscală.

Garda Financiară Gorj ocupă locul trei pe ţară într-un top al sesizărilor penale întocmite agenţilor economici neconformi. Locul fruntaş reflectă multitudinea controalelor pentru combaterea evaziunii fiscale desfăşurate de comisari în luna precedentă, dar şi sancţiunile aplicate. “Conform centralizării făcute de Comisariatului General, secţia Gorj a înregistrat creşteri semnificative la toţi indicatorii de evaziune. Secţia Gorj s-a situat pe locul 3 pe ţară la numărul de sesizări penale. Rezultatele bune obţinute au fost posibile prin eforturile întregului personal al secţiei”, a declarat Gigel Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

Numai la sfârşitul săptămânii trecute au fost depistate şi amendate patru societăţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul panificaţiei la care s-au constatat evidenţe contabile duble. Este vorba de o societate din Târgu Jiu, o alta din Vladimir şi două din Rovinari. Ca atare, comisarii Gărzii Financiare au confiscat contravaloarea a 2000 de pâini şi au aplicat amenzi de circa 120 de milioane de lei vechi. 

La solicitarea prefectului de Gorj, Claudiu Teodorescu, reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj au făcut pliante care să fie distribuite în teritoriu. Acestea au fost trimise la toate primăriile din judeţ. Pliantele conţin informaţii privind legislaţia aplicabilă în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii şi fraudei fiscale.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: