Află cine îi va lua locul lui Cârţu

Demisia lui Sorin Cârţu din postul de antrenor al Pandurilor nu l-a luat deloc prin surprindere pe Marin Condescu, care va negocia în această seară cu Liviu Ciobotariu. Iata care este cartea de vizită a acestuia.

Cariera de antrenor

A debutat în 2007, la CS Otopeni, echipă aflată în acel moment în Liga a II-a, dar care îşi propusese timp de mai mulţi ani promovarea. Cu Ciobotariu la conducere, ilfovenii şi-au îndeplinit obiectivul, ajungând în premieră în istoria clubului în Liga 1.

Însă conducerea administrativă a decis să înceapă sezonul din Liga 1 cu un antrenor mai experimentat, lui Ciobotariu nefiindu-i prelungit contractul. Astfel proaspătul tehnician a revenit în Liga a II-a, unde a preluat conducerea echipei Internaţional Curtea de Argeş. După o scurtă perioadă la clubul argeşean, Ciobotariu a primit oferta de a reveni la Otopeni, echipă care nu reuşise rezultate mulţumitoare în Liga 1 şi se afla în zona retrogradabilă.

În 28 noiembrie2008, Ciobotariu a condus primul meci pentru Otopeni în Liga 1, pierzând cu 1-0 la Constanţa, în disputa cu Farul. Nu a reuşit să salveze pe CS Otopeni de la retrogradare, dar a înregistrat câteva rezultate interesante, între care un 0-0 pe terenul lui Dinamo, 2-2 acasă cu FC Timişoara, sau 6-0 în ultima etapă cu Farul, scorul campionatului 2008-09.

Cariera fotbalistică

Ciobotariu a evoluat pe postul de fundaş central. Primul său club din carieră a fost Progresul Bucureşti, pentru care a debutat în 1989, când echipa evolua în Divizia C. În 1992, a avut o contribuţie importantă la revenirea "Bancarilor" în primul eşalon al fotbalului românesc, în toamna aceluiaşi an susţinând primul meci în Divizia A. A evoluat timp de nouă sezoane la Progresul, alături de care a atins cele mai mari performanţe ale clubului în campionat, locul doi în ediţiile 1995/1996 şi 1996/1997 şi a jucat în finala Cupei României din 1997.

În 1997 a semnat un contract cu Dinamo Bucureşti, unde a evoluat timp de doi ani şi jumătate, necâştigând niciun trofeu. La jumătatea sezonului 1999-2000, Ciobotariu a acceptat oferta venită din partea echipei belgiene Standard Liege care a plătit în schimbul său 1,2 milioane de dolari. În Belgia, a mai evoluat pentru Mons şi Antwerp.

În 2004 a revenit la Dinamo unde şi-a încheiat cariera de fotbalist.

A jucat opt meciuri în cupele europene, 5 pentru Progresul şi 3 pentru Dinamo.

Echipa naţională

Ciobotariu a evoluat în 32 de meciuri pentru Echipa naţională de fotbal a României, marcând trei goluri. A debutat în 1997, într-un meci împotriva Macedoniei din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 1998.

Sursa: Wikipedia

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: