Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, aplaudaţi de italieni

Actorii Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu au arătat italienilor, dar şi românilor plecaţi din ţară că istoria Italiei poate fi pusă in scenă foarte bine şi de actori de origine română. Piesa de teatru „Balera“ a fost jucată în 4 oraşe din peninsulă respectiv, Florenţa, Perugia, Umbertide şi Milano. „Balera” reprezintă istoria Italiei şi a fost concepută de regizorul italian Achile Roselletti.

Istoria Italiei a fost prezentată de actorii din Târgu Jiu intr-un mod impecabil. Piesa „Balera” a atras după sine un succes neaşteptat in turneul care tocmai s-a incheiat, turneu ce a avut loc în 4 oraşe din Italia. Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ au  ajuns în Italia cu ajutorul Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari şi Primăriei Târgu Jiu.

Achile Roselletti:  Piesa despre istoria Italiei a fost foarte bine jucată de români

Sălile de teatru din cele patru oraşe au răsunat de aplauzele spectatorilor români şi italieni care au venit să vadă actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. „A fost un turneu obositor, dar foarte frumos. Deşi am stat mult timp pe drumuri oboseala a dispărut în momentul în care spectatorii ne aplaudau. A fost minunat şi am primit din partea spectatorilor energia de  a continua“. Acest turneu a fost posibil datorită regizorului piesei de teatru, Achile Roselletti. Colaborarea dintre regizorul italian şi directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, Marian Negrescu, a inceput în urmă cu câţiva ani şi continuă cu mare succes. „Mereu am avut o colaborare fructuoasă cu actorii teatrului din Târgu Jiu. Nu mă aşteptam ca o piesă de teatru care reprezintă istoria Italiei să fie jucată atât de bine de actorii români şi să prindă la public poate mai mult decât varianta pusă în scenă de actorii italieni“, mărturiseşte Achile Roselletti.

Turneul, începutul unui alt proiect în Italia

Succesul turneului din Italia a fost confirmat prin stabilirea unui alt proiect în peninsulă. Astfel, actorii târgujieni se vor întoarce pe scenele din Italia in anul 2010. „Suntem foarte mulţumiţi de faptul că am reuşit sa ne întoarcem în Italia, de data aceasta cu o piesă care a avut un succes mai mare. Acest turneu îmbogăţeşte palmaresul Teatrului „Elvira Godeanu“, care de la an la an se face tot mai cunoscut în afară”, a declarat actorul Ion Alexandrescu.

Bucurie pentru români

În fiecare oraş în care a fost jucată piesa „Balera“ au fost prezenţi şi români plecaţi la muncă. „După toate nenorocirile care se scriu in presa italiană despre români nu îmi vine să cred că au reuşit să vină aici. Eu mă bucur extraordinar de mult că i-am văzut, aproape mi-au dat lacrimile. Mă bucur că italienii pot să vadă şi părţile bune ale oamenilor din ţara noastră. Eu sunt plecată de 7 ani din România şi mă bucur nespus că am ajuns la acest spectacol. Îmi mai aduc astfel aminte şi mă simt mai aproape de casă“, mărturiseşte cu lacrimi în ochi o rămâncă. Oraşele in care cei mai mulţi spectatori au fost români sunt Umbertide şi Milano. La Milano sunt stabiliţi aproximativ 9.000 de români.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: