Află de ce să pariezi pe tenis poate fi foarte profitabil

Cum te pregătești pentru pariurile de tenis, ce tipuri de pariuri sunt și ce trebuie să știi când plasezi miza online

Pariază pe tenis ca un AS – tipuri de pariuri și tehnici avansate

https://pixabay.com/photos/sport-tennis-ball-racket-3068038/

 

Se deschide sezonul de tenis, cu un Mare Șlem în februarie, la Australian Open, și dacă până acum nu ți-ai făcut curaj să pariezi pe sportul alb, află motivele pentru care poate să fie mai profitabil decât cele mai multe discipline.


Un mare avantaj: nu avem egal 
În tenis, spre deosebire de fotbal sau alte sporturi de echipă, nu avem egal și te vei întreba la ce mă ajută asta?

• În primul rând, și nu trebuie să fiu Einstein ca să îți spun asta, ai cu 33 % șanse în plus să ghicești rezultatul corect, pentru că în loc de 3 posibile variante, îți rămân doar două – nici nu știi cât mult înseamnă asta a la long.

• Al doilea mare avantaj se leagă de așa-numitul ”Surebet” sau ”pariu sigur” – întotdeauna un 2 way Surebet este mai ușor de depistat decât un ”3 way” (un Surebet este atunci când poți să pariezi pe toate variantele, cu sume diferite, la case de pariuri diferite, și să fii sigur că orice s-ar întâmpla vei avea un profit).

Ce te interesează să știi înainte să pariezi pe un meci de tenis

Odată ce le vei vedea scrise, probabil că o să spui ”da da, normal”, însă în realitate foarte puțini dintre pariori urmează meticulos niște etape esențiale, mai cu seamă la tenis, unde dacă îi știu pe Nadal, Federer sau Djokovic cred că au o bază serioasă.

Iată ce trebuie să știi:

Care este forma recentă a jucătorilor implicați?
Au avut o săptămână grea sau o lună grea înainte?

Un jucător bine clasat, poate chiar în top 10, dar care întâlnește un adversar din partea de jos a clasamentului, poate să fie ținta perfectă pentru un pariu contra ”favoritului”.

Pe loc se află fiecare în clasament?
Poate nu este un factor decisiv, dar este un punct important de pornire înainte de a face orice analiză pe site-uri de specialitate, cum este și https://mightytips.ro/

Și mai important este să vezi dacă este în ascensiune sau în coborâre și cât de abrupte sunt aceste schimbări.

Care este palmaresul confruntărilor directe?
Diferențe nete în favoarea unuia sau altuia dintre jucători ar trebui să fie un indiciu puternic, mai ales dacă victoriile sunt de dată relativ recentă.

Expertul de pariere Constantin Mazilescu, al cărui profil îl poți accesa aici, subliniază că o atenție deosebită trebuie acordată suprafețelor pe care s-au produs aceste întâlniri directe.

Verifică prognoza meteo și dacă sunt condiții proaste de joc, vânt puternic în special, șansele unei surprize cresc considerabil.

Suprafața de joc, procentajele la serviciu și tiebreak-urile

https://www.pexels.com/photo/ball-court-design-game-209977/

Suprafața de joc pe care se desfășoară meciul trebuie pusă în contextul preferințelor și rezultatelor fiecăruia.

Site-urile oficiale ale ATP și WTA oferă statisici avansate pe care trebuie să le iei în seamă.

De exemplu, despre Nick Kyrgios vei găsi informații relevante de genul:

• Pe hard are un procentaj al victoriilor de 65%, mult peste cel de pe zgură, unde este de doar 54 %.
• În seturile decisive al 3-lea sau al 5-lea, în funcție de format, are un procentaj de reușită de doar 56 %, în comparație de exemplu cu Nadal, care are aproape 70% - 
• Împotriva stângacilor se descurcă mai bine decât cei mai mulți dreptaci, cu un procentaj al victoriilor de 61%
• Dacă începe cu victorie în primul set, procentajul de victorie crește la 82%


Tipuri de pariuri
Dincolo de faptul că ai de ales doar între victoria unuia sau altuia dintre jucători, fără complicațiile unui egal, în tenis poți opta cu succes pe:

• Numărul de game-uri / seturi: cu varianta cea mai uzitată ”sub/peste” 
• Scor exact sau număr exact de seturi
• Numărul de ași
• Cine ia primul game / set
• Va fi sau nu tiebreak


Pariuri antepost și pariul live
În tenis, pariurile antepost, de genul ”cine va câștiga turneul”, sunt mult mai abordabile tocmai pentru că nu ai mult de așteptat pentru un deznodământ, așa cum se întâmplă de exemplu în cazul unui campionat de fotbal, unde astfel de pariuri sunt prea puțin populare, deși cotele sunt ademenitoare.

Pariurile live, online, au o deosebită importanță pentru un cunoscător și nu numai.

Urmărind un meci, apreciind corect evoluția celor doi adversari (sau patru la confruntările de dublu), poți să speculezi cote ajustate incorect de bookmakeri, care se bazează mult pe ajustările automate făcute de software.  

Deseori, urmărind meciul, numărul de erori neforțate în creștere sau descreștere, o ieșire nervoasă, o discuție prelungită cu arbitrul de scaun poți determina just dacă există valoare în plasarea unui pariu pe un break de serviciu (de exemplu), înainte ca softul casei de pariuri să ajusteze cotele.

În concluzie
Prin natura sa, tenisul oferă șanse superioare unui parior dispus să pună timp și efort în analiza meciurilor.

Prin numărul redus de necunoscute, avem doi adversari și nu echipe întregi, cu variabile greu de anticipat, timpul de pregătire va fi considerabil mai mic.

În tenis, dacă un jucător se accidentează înainte de meci, mizele sunt returnate pariorului, în timp ce la fotbal o accidentare a unui jucător cheie, de tipul Ronaldo sau Messi, te lasă cu biletul mână, sperând la o minune – meciul se va juca.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: