„After School” pentru cei mai mici dintre elevii Liceului Teologic

Părinţii elevilor de la clasele pregătitoare şi de clasa I de la Liceul Teologic din Târgu Jiu pot opta şi în anul şcolar 2015-2016 pentru programul After School care funcţionează pe lângă unitatea şcolară. De la orele 6 dimineaţa şi până la orele 18 nu trebuie să-şi facă griji în privinţa copiilor. Aici, cei mici pot lua masa de prânz, se pot odihni şi chiar îşi pot face lecţiile sub îndrumarea unui dascăl.

Programul After School funcţionează în cadrul grădiniţei Liceului Teologic. Aici elevii liceului de la clasele 0 şi de la clasa I pot să ia masa, să înveţe şi să se odihnească până ce părinţii lor vin să-i ia atunci când termină serviciul sau treburile cotidiene. Grădiniţa are program prelungit, unitatea fiind deschisă până la orele 18, chiar şi în perioada vacanţelor, spune conducerea unităţii de învăţământ. “Scopul pentru care ne-am zbătut să preluăm această grădiniţă a fost acela de a veni cu acest program After School în favoarea părinţilor, astfel încât să le creăm condiţii pentru a putea aduce copiii în bune condiţii dimineaţa, să poată să mănânce o masă caldă şi să beneficieze de aceleaşi condiţii ca la căminul cu program prelungit. Părinţii care n-au posibilităţi pot să aducă copiii la ora 6 când căminul se deschide, la ora 8 doamnele învăţătoare vin şi preia copiii şi îi duc în clasă, iar la orele 12.30, atunci când se termină cursurile la clasele pregătitoare şi clasele I, vin cu doamnele învăţătoare pentru servirea mesei şi pentru a-şi desfăşura în continuare activităţile de somn şi temele pe care le au pentru a doua zi”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Costuri

Părinţii elevilor care frecventează programul After School trebuie să achite lunar 80 de lei, echivalentul a 4 lei pe zi, contravaloarea mesei pe care o primesc copiii lor. Asta în cazul în care părinţii optează pentru toată luna. În anul şcolar 2015-2016 la Liceul Teologic din Târgu Jiu vor funcţiona două clase 0 la care mai sunt disponibile doar 10 locuri.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: