AfterSchool în Bălănești. Primar: Copiii migrează spre oraș

Autoritățile din comuna gorjeană Bălănești au planuri mari pentru o importantă școală din localitate. Este vorba despre Școala Generală „Ion Popescu Voitești”, care își va schimba cu totul înfățișarea pe viitor. Va fi modernizată și dotată cu fonduri europene. În plus, primăria vrea să înființeze în aceeași curte un afterschool ca să convingă părinții din comună să lase copiii pe timpul zilei și să nu-i mai ducă în oraș.

De asemenea, tot în curtea școlii, va fi ridicată o sală de sport cu bani de la Compania Națională de Investiții. „Prin Compania Națională de Investiții, s-a dat ordinul de începere pentru o sală de sport la Școala „Ion Popescu Voitești”. Va fi în curtea școlii. Suntem spre finalizare cu un alt proiect, tot pe fonduri europene, am solicitat și, cu siguranță, voi primi finanțarea pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul localității Bălănești.

În plus, primarul are în plan să înființeze o grădiniță pe care s-o transforme apoi în afterschool. Astfel, ar încuraja părinții din localitate să-și înscrie copiii acolo și să nu-i mai ducă la Târgu Jiu.

„Se lucrează pentru o grădiniță tot în curtea acestei școli. Va fi o grădiniță cu program normal, cu trei grupe. intenția mea este de a face o grădiniță de genul unui afterschool. Copiii să nu mai meargă spre oraș, să nu-i mai trezească părinții la ora 6 și să îi ducă la Târgu Jiu. Îmi doresc să-i aduc la grădiniță, iar la ora 17, părinții să ia copilul. În această perioadă, va fi educat, va fi hrănit și întreținut și nu vor fi probleme. Este un fel de campus pentru că scăderea demografică își spune cuvântul. Suntem o localitate aproape de oraș. Copiii migrează spre oraș”, a mai spus primarul din Bălănești, la TV Sud.

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: