Centru de zi într-o ruină. Va fi gata la anul!

Vești bune pentru vârstnicii din comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Autoritățile vor deschide, în primăvara anului viitor, un centru de zi în locul unei foste brutării, clădire ajunsă o ruină. Primăria a accesat 500 de mii de lei, fonduri europene, ca să poată reabilita clădirea și s-o transforme într-un centru de zi pentru bătrânii din localitate.

În prezent, se lucrează și investiția va fi inaugurată în câteva luni. Clădirea a fost cumpărată de Primăria Roșia de Amaradia la un preț modic și va fi reabilitată din temelii. “Am prins un centru de zi. A fost prima măsură socială. A fost un spațiu vechi, o fostă brutărie. Și aici sunt discuții în sensul că brutăria a fost construită pe vremuri, de cetățeni. A venit Federalcoop-ul, a luat-o cu forța, a intrat în patrimoniul lor. Ei au intrat în insolvență, clădirea a fost scoasă la licitație. A câștigat-o cineva și am făcut tot posibilul să-l determinăm să aducă îmbunătățiri pentru că arăta ca o ruină. Când a văzut că e costisitor, a renunțat. Terenul era al primăriei. Am cumpărat clădirea la un preț de nimic, la 4.000 de lei”, a spus primarul Liviu Cotojman.

În cadrul viitorului centru de zi, pe lângă diverse activități de socializare, bătrânii vor putea să primească îngrijiri medicale și tratament. „Am transformat-o în centru de zi pentru vârstnici, pe fonduri europene. Se lucrează și, în primăvară, va fi gata. Avem patru salariați asistenți sociali comunitari. Cu ajutorul lor, vom desfășura activitatea. Vom angaja și o persoană, prin proiect, pe funcția de administrator al clădirii. E o măsură socială care presupune sprijin pentru oamenii cu probleme. Vom asigura asistență medicală”, a mai spus edilul din Roșia de Amaradia, la Impact TV.

Investiția se ridică la 500 de mii de lei și va fi ridicată cu bani europeni.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: