Agenţii din penitenciarul Târgu Jiu cer demisii!

Vor demisia ministrului Justiției, Raluca Prună. Zeci de agenți din Penitenciarul Târgu Jiu au scandat joi la poarta penitenciarului lozinci împotriva ministrului. Sindicaliștii spun că sunt tratați mai rău ca deținuții și nu mai sunt dispuși să muncească în asemenea condiții.

Înarmați cu vuvuzele, pancarte și bannere, agenții din Penitenciarul Târgu Jiu au protestat împotriva condițiilor grele din penitenciar. Sindicaliștii și-au strigat nemulțumirile și i-au cerut ministrului Justiției, Raluca Prună, să plece de la minister pentru că îi consideră salariați de mâna a doua. ”Pentru marea majoritate, inclusiv pentru dumneavoastră, suntem gardieni, noi vă spunem că suntem funcționari publici ai statului, cu statut special, oameni demni, oameni respectați, oameni care respectă. Pentru dumneavoastră, sistemul penitenciar nu reprezintă o prioritate. Suntem cei care de ani de zile suntem chemați să apărăm legea, să o punem în aplicare și să ferim societatea de rău. Suntem aceiași care am reușit și reușim în continuare, cu resursele umane pe care le avem, să îndreptăm acești oameni, să participăm la reeducarea lor. Rușine să vă fie!”, au strigat agenții din Penitenciarul Târgu Jiu.
Oamenii au strigat cu toată puterea că vor salarii mai mari și respectarea regulamentului privind efectuarea orelor suplimentare. Sunt salariați în Penitenciar care au pe plus și câte 180 de ore suplimentare. ”Noi am notificat conducerea Penitenciarului că începând cu 1 octombrie nu mai desfășurăm ore suplimentare. Să se descurce cum vor și cum pot, dar noi nu vom mai munci suplimentar. Avem salariați care au făcut peste 120 de ore suplimentare și avem circa 40 de salariați care au ajuns chiar la plafonul maxim de 180 de ore. La noi la Târgu Jiu, regulamentul prevede patru oameni la trei posturi de pază, noi lucrăm cinci oameni la patru posturi de pază, în cel mai fericit caz”, a spus Marius Măceșanu, lider de sindicat. Sindicaliștii din toate penitenciarele din țară au în plan organizarea unui miting mai amplu la București.

Galerie foto


Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: