Acuzaţii şoc: Ghiţă, Ponta, Costoiu şi Coldea au muşamalizat plagiatul lui Kovesi!

Deputatul PRU Sebastian Ghiţă şochează din nou. A depus la Parchetul General un autodenunţ cum că ar fi comis în 2012 fapte ilegale în favoarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Mai exact, împreună cu un grup, a elaborat un document care atesta în fals că şefa DNA nu şi-a plagiat teza de doctorat, document care a fost apoi semnat de membrii comisiei de specialitate. Băsescu a confirmat şi a spus că sunt implicaţi în poveste şeful operativ al SRI Florian Coldea, fostul premier Ponta şi senatorul de Gorj Mihnea Costoiu.


“Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman”, arată Ghiţă în denunţul făcut la Parchetul General. “In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi. Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi. Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”, scrie Ghiţă în plângere.


Costoiu a devenit senator după muşamalizare
Fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat la România TV autodenunţul lui Sebastian Ghiţă privind muşamalizarea plagiatului lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Mai mult, Băsescu spune că sunt implicaţi şi şeful operativ al SRI, Florian Coldea, precum şi senatorul de Gorj Mihnea Costoiu, pe atunci oficial în Ministerul Educaţiei. "Nu ştiu ce ar trebui să spună şefa DNA. Trebuie să spună cei implicaţi acolo. Cei implicaţi în falsul doamnei Kovesi sunt domnul Ghiţă, Mihnea Costoiu cu largul concurs al premierului de atunci, Victor Ponta. Raportul cu privire la neplagiatul doamnei Kovesi a fost falsificat. Presiune extraordinară pentru falsificarea acelui raport a făcut generalul Florian Coldea. Mihnea Costoiu e un om din celebra academie a ştiinţelor securităţii naţionale. Ponta era implicat că şi el avea un plagiat. Raportul favorabil pentru el a fost realizat în aceeaşi manieră. Niciunul care a participat la această falsificare nu avea legături cu mine", a spus Băsescu la RTV. Costoiu a fost racolat de fosta Securitate înainte de 1989, pe când era elev la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.
Fostul şef al statului a completat: “Eu am declanşat povestea cu plagiatul lui Ponta. S-au făcut fraţi. Coldea şi Kovesi au muşamalizat propriile lor plagiate. Am văzut dezvăluirile din presă, dar la ce mi-a folosit. Ponta şi Kovesi au fost fraţi în falsificare. Pe acelaşi tertip cum a fost acoperit plagiatul lui Kovesi, a fost acoperit şi cel al lui Ponta. Aveau o aventură comună, falsificarea raportului cu privire la doctorat".
FALSUL, LA GUVERN
”Comisia nu a făcut nimic. Raportul spune că teza nu este un plagiat. Eu pot să vă spun că această Comisie nu s-a întrunit. Raportul s-a scris în Guvernul României. Nu ştiu ce va spune domnul Ponta în privinţa acestui subiect. Dacă o să continui să tac, o să păţesc ca domnul Tobă şi ceilalţi. Li s-a distrus viaţa sau cariera. Raportul privind teza de doctorat a lui Kovesi a fost falsificat. Am acoperit-o pe Laura Codruţa Kovesi.”, a mai precizat Ghiță.

REACȚIE

Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat, arată Kovesi într-un comunicat.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: